Πιέζει για τετράδα η Γουέστ Χαμ!

Με επιθετικό ρεσιτάλ σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, η Γουέστ Χαμ πήρε τη νίκη με το τελικό 2-0 επί της Λιντς, βρέθηκε στην 5η θέση και συνεχίζει το ελπιδοφόρο κυνήγι ενός εισιτηρίου του Τσάμπιονς Λιγκ! Νέο γκολ ο Λίνγκαρντ, συνεχίζει να στηρίζει το επιθετικό ποδόσφαιρο ο Μπιέλσα, κερδίζοντας τον θαυμασμό, όμως αυτό «πληγώνει» την ομάδα του...  



Πιέζει για τετράδα η Γουέστ Χαμ!

Η Λιντς ήξερε ότι είχε ηττηθεί και στις εφτά προηγούμενες επισκέψεις της στο Λονδίνο για τη φετινή αγωνιστική περίοδο και μάλιστα, τα γκολ ήταν 22-4 εις βάρος της.

Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα ξεκίνησε το ματς με δύο ακυρωθέντα γκολ για οφσάιντ! Στο 6ο λεπτό ο Ρόμπερτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Κόστα ήταν εκτεθειμένος, ενώ στο 8' η μπάλα είχε βγει άουτ προτού γυρίσει ο Ραφίνια για τον Μπάμφορντ κι εκείνος νικήσει τον Φαμπιάνσκι!

Το θέμα ήταν πως η Λιντς παρουσιάστηκε με τρομερή αδυναμία να διαχειριστεί στατικές φάσεις και να σταματήσει τη φόρα με την οποία μπήκε στο γήπεδο η Γουέστ Χαμ, με το σύνολο του Μόγιες να το διασκεδάζει. Στο 21ο λεπτό ο Λίνγκαρντ κέρδισε πέναλτι, εκτέλεσε ο ίδιος, ο Μελιέ απέκρουσε όμως ο Άγγλος εξτρέμ στην επαναφορά σκόραρε για το 1-0.

Στο 28ο λεπτό από γέμισμα του Κρέσγουελ ο Ντόουσον πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με όμορφη κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με την κεφαλιά που δοκίμασε ξανά να σταματάει στο αριστερό δοκάρι!

Το ματς και στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καταιγιστικό ρυθμό, με τον Μπάμφορντ να χάνει τεράστια ευκαιρία απέναντι από τον Φαμπιάνσκι με πλασέ που έφυγε άουτ στο 48'! Κι αντί η Λιντς να ξαναμπεί στο ματς, κινδύνευσε να δεχθεί και τρίτο γκολ, αλλά το τρομερό σουτ του Φορνάλς από απόσταση σταμάτησε στο δοκάρι, το δεύτερο για την Γουέστ Χαμ στην βραδιά.

Ο Μπάμφορντ στο 78' έχασε ξανά μεγάλη ευκαιρία με σουτ που έφυγε πολύ ψηλά και η Λιντς - με 16 τελικές ΜΟΝΟ στο δεύτερο μέρος -  είδε και τον Ροντρίγκο στο 87' να είναι έτοιμος να σκοράρει και τον Ντόουσον να διώχνει πάνω στη γραμμή!

Κάπως έτσι οι νεοφώτιστοι υπέστησαν τρίτη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από τον Απρίλη του 2018 όταν είχε τέσσερα ματς με αρνητικό αποτέλεσμα στην Τσάμπιονσιπ.

Κώστας Ζάλιαρης