Ο τίτλος της Ρέιντζερς έχει τη σφραγίδα του Τζέραρντ!

Αρχιτέκτονας της τεράστιας επιτυχίας της Ρέιντζερς είναι ο Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος γεύεται ως προπονητής του σκωτσέζικου συλλόγου ό,τι δεν κατάφερε ως παίκτης με τη Λίβερπουλ κυρίως ή με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι δευτερευόντως. Ένα πρωτάθλημα!   



Ο τίτλος της Ρέιντζερς έχει τη σφραγίδα του Τζέραρντ!

Ο Στίβεν Τζεραρντ δείχνει ότι εκτός από παίκτης κλάσης, μπορεί να αφήσει το στίγμα του στο ποδόσφαιρο και από το πόστο του προπονητή μέσω της Ρέιντζερς.

Σίγουρα το σκωτσέζικο πρωτάθλημα είναι υπόθεση των δύο μεγάλων της Γλασκώβης (Ρέιντζερς και Σέλτικ), ωστόσο η αήττητη πορεία προς τον τίτλο δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Τελευταία φορά που συνέβη αυτό, το κατάφερε η Σέλτικ (2016/17). Τη φετινή σεζόν η Ρέιντζερς κατέκτησε την κορυφή, έχοντας «χτίσει» διαφορά 20 βαθμών από τη δεύτερη Σέλτικ. Σε 32 αγωνιστικές, οι «διαμαρτυρόμενοι» μετρούν 28 νίκες και 4 ισοπαλίες, έχοντας μάλιστα την καλύτερη επίδοση σε επίθεση (77) και άμυνα (9).

Συν τοις άλλοις, ο τίτλος αυτός, ο οποίος ήρθε έπειτα από μια δεκαετία, είναι ο υπ’ αριθμόν 55, διατηρώντας την Ρέιντζερς την πολυνίκη του θεσμού, με τη Σέλτικ να έρχεται 2η με 51 κατακτήσεις.

Πάντως ο Τζέραρντ μπορεί να καυχιέται για το αήττητο ως τώρα, καθώς η Ρέιντζερς είναι μόλις μία εκ των δύο ομάδων που το διατηρούν αυτή τη στιγμή στα εν εξελίξει ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η έτερη ομάδα είναι ο Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος βρίσκεται αήττητος στην κορυφή του πρωταθλήματος Σερβίας.

Εκτός της εγχώριας επιτυχίας, η αήττητη επίδοση συνοδεύει και την μέχρι στιγμής ευρωπαϊκή πορεία του συλλόγου, έχοντας φτάσει ήδη στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. 

Η Πρωταθλήτρια Σκωτίας ξεκίνησε τη φετινή πορεία από τον 2ο προκριματικό γύρο του θεσμού κι έως τώρα μετρά 9 νίκες και 2 ισοπαλίες στα 11 ματς που έχει αγωνιστεί.

Συνεπώς, παραμένει αήττητη η ομάδα εντός κι εκτός συνόρων κι αναμφίβολα είναι θέμα χρόνου μέχρι ο Stevie G να εξαργυρώσει την επιτυχία του με «εισιτήριο» για ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. 

 

 

Διονύσης Γαλιατσάτος