Ο πιο καλός στο... service στην Ευρώπη από το 2019 ο Σάκα!

Ο Μπουκάγιο Σάκα με εκπληκτικό τρόπο έφτιαξε δυο γκολ για τον Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στον επαναληπτικό απέναντι στην Μπενφίκα και είναι ο πρώτος σε ασίστ στο Europa League από την σεζόν 2019-2020 και ο πρώτος στο... σερβίρισμα στην ομάδα του από την περασμένη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις!  



Ο πιο καλός στο... service στην Ευρώπη από το 2019 ο Σάκα!

Είναι μόλις 19 ετών, παίζει με απίστευτη ωριμότητα και ψυχραιμία, κινείται σε χώρους που αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο, σκοράρει ενίοτε, όμως κυρίως φροντίζει να δημιουργεί για να στέλνουν άλλοι τη μπάλα στα δίχτυα.

Το βράδυ της Πέμπτης στο «Γ.Καραϊσκάκης» στον κρίσιμο επαναληπτικό με την Μπενφίκα για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ο Σάκα έφτιαξε δυο γκολ, το δεύτερο στο 87' για τον Ομπαμεγιάνγκ που διαμόρφωσε το τελικό 3-2 απέναντι στους Πορτογάλους και οδήγησε την Άρσεναλ στους «16».

Πλέον, από την έναρξη της περασμένης σεζόν είναι ο κορυφαίος στις ασίστ στο Γιουρόπα Λιγκ έναντι όλων των υπόλοιπων έχοντας φτιάξει 8 γκολ, ενώ, έχει συνολικά 18 «σερβιρίσματα» προς τους συμπαίκτες του από την έναρξη της περασμένης ποδοσφαιρικής χρονιάς σε όλες τις διοργανώσεις, δίχως να τον κοντράρει κανείς από το ρόστερ των «κανονιέρηδων»!

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης