Πρόκριση και... ιστορικός Σόρταϊρ για τη Γιουνάιτεντ, αποχαιρέτησε η Λέστερ

Με τον 17χρονο Σόλα Σόρταϊρ να γίνεται ο νεαρότερος που έχει αγωνιστεί ποτέ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, η ομάδα του Σόλσκιερ δίχως ιδιαίτερη ανησυχία και προβλήματα πέρασε στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ με το 0-0 κόντρα στην Σοσιεδάδ, μετά το 4-0 του πρώτου ματς. Ανήμπορη η Λέστερ απέναντι στην Σλάβια Πράγας, ηττήθηκε 2-0 στο King Power Stadium και αποκλείστηκε.  



Πρόκριση και... ιστορικός Σόρταϊρ για τη Γιουνάιτεντ, αποχαιρέτησε η Λέστερ

Το 4-0 από το πρώτο μέρος έδωσε την ευκαιρία στον Σόλσκιερ να κάνει ορισμένες αλλαγές στην 11άδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε θα μπορούσε η Σοσιεδάδ, όπως έδειξε άλλωστε και στο χορτάρι, ν' απειλήσει την πρόκριση των «κόκκινων διαβόλων» στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Οϊαρθάμπαλ στο 16ο λεπτό έχασε πέναλτι και έγινε ο πρώτος που αστοχεί από την άσπρη βούλα στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στην Γιουνάιτεντ μετά τον Λέιτον Μπέινς από ματς της Έβερτον εκεί στα τέλη του 2014! Ο Μπρούνο Φερνάντες από σημείο περίπου όπως εκείνο όπου είχε πετύχει το εκπληκτικό αλά – Καντονά γκολ πριν από λίγο καιρό κόντρα στα «ζαχαρωτά» είχε δοκάρι, κάτι στο οποίο απάντησε η Σοσιεδάδ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε και ο Ράσφορντ στο ματς και ο Ντιαλό για να πάρει κι άλλο χρόνο συμμετοχής με την πρώτη ομάδα του κλαμπ του Μάντσεστερ, ενώ, ο Σόρταϊρ μετά το ματς με την Νιούκαστλ μπήκε και στο αποψινό κι έγραψε ιστορία!

Για την ακρίβεια ο 17χρονος (και 23 ημερών) έγινε ο νεαρότερος ever ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ευρωπαϊκό ματς, σπάζοντας το ρεκόρ του Νόρμαν Γουάιτσαϊντ! Μάλιστα, ο Σόρταϊρ πήρε τη θέση του νεαρότερου σκόρερ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με τη φανέλα του συλλόγου, Μέισον Γκρίνγουντ! Αυτό ήταν ό,τι πιο ενδιαφέρον από τα τελευταία λεπτά του ματς που ολοκληρώθηκε στο 0-0 και φυσικά η ομάδα του Σόλσκιερ πέρασε στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Λέστερ την πάτησε για τα καλά... Παρά το 0-0 στο πρώτο, εκτός έδρας παιχνίδι με την Σλάβια, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών στον εντός έδρας επαναληπτικό με αποτέλεσμα να ηττηθεί με σκορ 2-0 και ν' αποκλειστεί από τη συνέχεια του θεσμού.

Στο 49ο λεπτό ο Μπροβόντ εκμεταλλεύτηκε μεγάλη ολιγωρία της άμυνας των Άγγλων σε γέμισμα που έγινε από αριστερά και προλαβαίνοντας την μπάλα που είχε μείνει απροστάτευτη, σκόραρε και βοήθησε τους Τσέχους να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Οι «αλεπούδες» ήταν σε τόσο κακή βραδιά που από το ημίχρονο και μετά αδυνατούσαν να φτιάξουν φάσεις για γκολ, ειδικά μετά την ανάγκη που παρουσιάστηκε ν' αντιδράσουν στο γκολ που δέχθηκαν. Όλα τελείωσαν με το 2-0 από τον Ντίπο Σιμά στο 79' με εκπληκτικό δεξί σουτ από απόσταση.

Κώστας Ζάλιαρης