Η Έβερτον βύθισε ξανά την Λίβερπουλ στη θλίψη! (vids)

Πρώτη νίκη στο Άνφιλντ μετά το 1999! Πρώτη νίκη επί του Κλοπ που μέχρι και σήμερα δεν είχε ηττηθεί ποτέ από τα «ζαχαρωτά». Με τέσσερις διαδοχικές εντός έδρας ήττες πλέον η Λίβερπουλ. Με τον Χέντερσον να προστίθεται στους τραυματίες. Όλα... λανθασμένα και θλιβερά ξανά για τους «κόκκινους», με την Έβερτον να φεύγει από το «Άνφιλντ» επικρατώντας 2-0!  



Η Έβερτον βύθισε ξανά την Λίβερπουλ στη θλίψη! (vids)

Το αγωνιστικό πλάνο του Κάρλο Αντσελότι πέτυχε στο 100% στο «Άνφιλντ», εκεί όπου η ομάδα του την τελευταία φορά που είχε πάρει νίκη, είχε δει το ημερολόγιο να γράφει 1999!

Ποτέ στον 21ο αιώνα οι «μπλε» της πόλης δεν είχαν επικρατήσει των «κόκκινων» για το πρωτάθλημα κι αυτό έγινε το βράδυ της 20ης Φεβρουαρίου του 2021!

Με τον Ριτσάρλισον ν' ανοίγει το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό από την ωραία κάθετη του Χάμες με τους Τιάγκο και Κάμπακ να κάνουν λάθη στη φάση για το 1-0 και με τον Σίγκουρντσον να σκοράρει από την άσπρη βούλα στο 83', η Έβερτον θριάμβευσε.

Καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με την άμυνα να φτάνει μέχρι και σε πεντάδα με τα γυρίσματα του Ντιν από αριστερά και τους Ντέιβις, Ντουκουρέ και Γκόμες στα χαφ να κάνουν πολλή δουλειά και να παίζουν αρκετά κοντά και στα μετόπισθεν κλείνοντας κάθε χώρο, τα «ζαχαρωτά» απέφυγαν τους πολύ σοβαρούς κινδύνους.

Βέβαια, στο πρώτο μέρος, από το 19' και για ένα τρίλεπτο υπήρξε πίεση και ανησυχία στα καρέ του Πίκφορντ, με ένα σουτ του Φιρμίνο από ωραία προσπάθεια του Μανέ, αλλά κι ένα μακρινό δεξί του Χέντερσον το οποίο έβγαλε με τα ακροδάχτυλα στην δεξιά του γωνία ο Άγγλος γκολκίπερ.

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ στο 25ο λεπτό αισθάνθηκε το τσίμπημα στον προσαγωγό και πέντε λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Φίλιπς στην άμυνα, οι «κόκκινοι» στο δεύτερο μέρος έπαιξαν όλο το ματς στο μισό γήπεδο των αντιπάλων τους, όμως, οι Κιν, Χόλγκεϊτ και Πίκφορντ απέτρεψαν το γκολ στις λιγοστές καλές στιγμές των Πρωταθλητών.

Το δεύτερο γκολ ήρθε σε αντεπίθεση που βγήκε από τον Ντέιβις, ο οποίος πέταξε τη μπάλα δεξιά προς τον Ριτσάρλισον, ο Κάμπακ έμεινε να τον κοιτάζει, εκείνος έκανε την προωθημένη προς τον Κάλβερτ – Λιούιν που πλάσαρε, ο Άλισον απέκρουσε, στη συνέχεια όμως ο πεσμένος Αλεξάντερ – Άρνολντ ανέτρεψε τον επιθετικό της Έβερτον για να στηθεί η μπάλα στην άσπρη βούλα κι από εκεί ο Σίγκουρντσον να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Πρώτη φορά έπειτα από έναν ολόκληρο αιώνα (παρά δυο χρόνια, το 1923) που η Λίβερπουλ έχει τέσσερις διαδοχικές εντός έδρας ήττες έπειτα από αυτές που έχει υποστεί πλέον φέτος από τις Μπέρνλι, Μπράιτον και Μάντσεστερ Σίτι.

Το κακό σερί των τριών ηττών στην Πρέμιερ μαζί και με το 3-1 της Λέστερ στο King Power Stadium σταμάτησε προσωρινά στο 2-0 επί της Λειψίας στην Βουδαπέστη, ωστόσο, η Έβερτον γύρισε την συμπολίτισσά της στην... θλίψη.

Στο ματς που είχε προηγηθεί κατά λίγη ώρα στο Turf Moor, η Γουέστ Μπρομ στην καλύτερη εμφάνισή της επί Σαμ Άλαρνταϊς στον πάγκο, παρά το γεγονός πως από το 30' έπαιζε με δέκα λόγω αποβολής του Ατζάγι, έμεινε στο 0-0 με την κουρασμένη Μπέρνλι του Σον Ντάις.

Τρομερή ευκαιρία είχε λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο το σύνολο του Big Sam με τον Περέιρα να κάνει «τσαφ» ολομόναχος μπροστά από τον Πόουπ και στη συνέχεια τον Ταρκόφσκι πάνω στη γραμμή ν' αρνείται το γκολ στους «baggies» που ναι μεν έπαιξαν καλά, αλλά δεν τους φτάνει ο βαθμός στην προσπάθεια για επιβίωση...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης