Πάρτι για Τότεναμ και Γιουνάιτεντ, «κόλλησε» η Λέστερ (vids)

Με το μυαλό στη φάση των «16» από τα πρώτα ματς αποχαιρετούν την Βουδαπέστη και το Τορίνο οι Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντίστοιχα. Τα «σπιρούνια» με ορεξάτο τον Μπέιλ έφτασαν στο 4-1 επί της Βόλφσμπεργκ, την ίδια ώρα που οι «κόκκινοι διάβολοι» με τον Μπρούνο Φερνάντες να κάνει ξανά πράγματα και θαύματα, επιβλήθηκαν 4-0 της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Στο 0-0 η κακή Λέστερ στο εκτός έδρας ματς με την Σλάβια Πράγας. 



Πάρτι για Τότεναμ και Γιουνάιτεντ, «κόλλησε» η Λέστερ (vids)

Η Τότεναμ στη Βουδαπέστη απέναντι στην Βόλφσμπεργκερ δεν είχε κανένα πρόβλημα ουσιαστικά να εξασφαλλισει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ μέσα σε... ένα ημίχρονο!

Ο Γκάρεθ Μπέιλ είχε καταφέρει να συνεισφέρει με ασίστ και γκολ (!), αρχικά με την σέντρα από την οποία σκόραρε με κεφαλιά ο Σον για το 1-0 στο 13ο λεπτό κι έπειτα ο Ουαλός σούπερ σταρ στο 28' φέρνοντας τη μπάλα στο αριστερό έπειτα από τρομερή ντρίμπλα που ξάπλωσε τον αντίπαλο, εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ για να διπλασιάσει τα τέρματα των Λονδρέζων. Ο Λούκας Μόουρα – αφού πρώτα οι... τυπικά γηπεδούχοι είχαν μια καλή ευκαιρία με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι – με ατομική ενέργεια και κουβαλώντας την μπάλα από απόσταση μέχρι να βρεθεί σε θέση βολής, έκανε το 3-0 στο 34ο λεπτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σον με το γκολ που πέτυχε και με το οποίο άνοιξε το σκορ, έφτασε πλέον στα 18 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις για φέτος, έχοντας παράλληλα και 12 και συνολική συμβολή σε 30 τέρματα για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο! Παρά το γεγονός πως το παιχνίδι στη Βουδαπέστη ξεκίνησε και στο δεύτερο μέρος με κυριαρχία των Λονδρέζων, ήρθε μείωση του σκορ όταν ο Σισοκό έκανε μεγάλο λάθος και οι Αυστριακοί έστησαν την μπάλα στην άσπρη βούλα. Από εκεί ο αρχηγός Λιέντλ μείωσε σε 3-1 στο 55'. 

Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε στο 88ο λεπτό με προβολή από κεφαλιά του Λαμέλα ο Βινίσιους βάζοντας κι εκείνος το όνομά του στην μακριά λίστα των σκόρερ.

 

 

 

 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τον έλεγχο στο παιχνίδι που διεξήχθη στο Τορίνο κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ και μπορεί το δικό της σκορ να ήταν αρκετά πιο εύθραυστο από αυτό της Τότεναμ στο πρώτο μέρος, όμως, ήταν τρομερά σημαντικό το εκτός έδρας γκολ.

Και φυσικά, ο Μπρούνο Φερνάντες ήταν εκείνος που βρήκε δίχτυα, όταν στο 27ο λεπτό από σέντρα του Ράσφορντ, ο πορτιέρε των Ισπανών τα έκανε μαντάρα, συγκρούστηκε με συμπαίκτη του και ο Πορτογάλος σταρ της Γιουνάιτεντ σκόραρε για το 1-0. Αυτό ήταν και το 21ο γκολ του μέσα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με συμμετοχή σε 51 γκολ (32 τέρματα και 19 ασίστ) στον ένα χρόνο και ... μισό μήνα παρουσίας του στους «κόκκινους διαβόλους». Και δεν σταμάτησε εκεί!

Ο Μπρούνο Φερνάντες στο 57ο λεπτό με τον VAR να εξετάζει τη φάση και τελικά να υποδεικνύει πως είναι κανονικό το γκολ, ο Πορτογάλος που έχει έρθει από... άλλον πλανήτη για να βοηθήσει την ομάδα του Σόλσκιερ έκανε το 2-0 χαμηλά στην γωνία. Στο 65' ήρθε και τρίτο γκολ για την Γιουνάιτεντ, με τον Μάρκους Ράσφορντ να ... ζηλεύει και μετά το εξώφυλλο στο περιοδικό Time για τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους, ο ¶γγλος επιθετικός βρήκε δίχτυα στο Τορίνο για το 3-0 των «κόκκινων διαβόλων».

Καμία κουβέντα για τον άνθρωπο που έστειλε τον Ράσφορντ απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρε. Μάρκους Ράσφορντ κυρίες και κύριοι... Στα 7 γκολ σε 7 ευρωπαϊκά ματς ο «Ρας» για την Γιουνάιτεντ τη φετινή σεζόν. Το σκορ έκλεισε ο Ντάνιελ Τζέιμς στο 89' για το καρέ της ομάδας του Σόλσκιερ, ο Ντάνιελ Τζέιμς που έφυγε μόνος του από δεξιά, πάτησε περιοχή κι όταν αποφάσισε να πλασάρει, το έκανε εύστοχα για το 4-0 του ματς. 

 

 

 

 

 

 

Η Λέστερ έμαθε κι αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να κάνει πολλά περισσότερα απέναντι στην Σλάβια στην Πράγα, με τον Μπρένταν Ρότζερς να βλέπει τους ποδοσφαιριστές του να δυσκολεύονται αρκετά και να μένουν στο 0-0 ενόψει του επαναληπτικού με τους Τσέχους.

Μάλιστα, οι «αλεπούδες» παρέμειναν με μόλις μια νίκη στα 8 πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ, η ομάδα απέτυχε να σκοράρει για πέμπτη διαδοχική εξόρμηση σε νοκ-άουτ αναμέτρηση στο Γιουρόπα Λιγκ...

Ο Τζέιμι Βάρντι μέχρι και την ώρα που έγινε αλλαγή στο 64' δεν είχε ούτε τελική προσπάθεια, ούτε έφτιαξε κάποια φάση και είχε και τις λιγότερες επαφές με την μπάλα απ' οποιονδήποτε άλλον παίκτη που βρέθηκε μαζί στο γήπεδο (13)!

Κώστας Ζάλιαρης