Ασταμάτητη με... διαολεμένο Γκουντογκάν! (vids)

Με ένα κερδισμένο πέναλτι και δυο γκολ, φτάνοντας στα 11 για φέτος (!), ο Ιλκάι Γκουντογκάν έλαμψε στην τρομερά άνετη επικράτηση της Μάντσεστερ Σίτι επί της Τότεναμ με το τελικό 3-0. Στις 16 σερί νίκες οι «πολίτες» και συνεχίζουν, με απώτερο σκοπό την επιστροφή στις κατακτήσεις του πρωταθλήματος. Νωρίτερα στο 3-0 έφτασε και η Μπέρνλι κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας...



Ασταμάτητη με... διαολεμένο Γκουντογκάν! (vids)

Έπειτα από το δοκάρι στα πρώτα λεπτά από τον Χάρι Κέιν με απευθείας εκτέλεση φάουλ, η Τότεναμ κατάφερε ν' απειλήσει ξανά προς το φινάλ του αγώνα, με το σκορ ήδη στο 3-0 υπέρ της Σίτι που είχε καταφέρει με τρομερή άνεση να επιβληθεί και να εξασφαλίσει όλους τους βαθμούς από ακόμα ένα ματς πρωταθλήματος.

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν έλαμψε για το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα όμως αποχώρησε τραυματίας έχοντας αισθανθεί τσίμπημα στον προσαγωγό και πλέον θα περιμένει κι εκείνος να μάθει πόσο καιρό θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης.

Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός στο 22ο λεπτό κέρδισε πέναλτι από μεγάλη απροσεξία του Χόιμπιεργκ και παρά το γεγονός πως ο Έντερσον ήθελε να το εκτελέσει, ο Ρόδρι ήταν εκείνος που στο 23' από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0.

Το δεύτερο γκολ για τη Σίτι, αν και είχε μεσολαβήσει και δοκάρι από τον Ζέσους λίγο πριν την ανάπαυλα, ήρθε πολύ γρήγορα στο δεύτερο μέρος. Στο 49' από κουβάλημα της μπάλας από τον Στέρλινγκ από δεξιά προς αριστερά, εναλλαγή με τον Φόντεν και ωραία κάθετη πάσα, ο Γκουντογκάν κάνοντας κίνηση μέσα στην περιοχή σούταρε αμέσως με το αριστερό για το 2-0.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 66ο λεπτό με τον Έντερσον να κάνει μπαλιά 60 μέτρων, τον Γκουντογκάν να κατεβάζει, να σωριάζει στο έδαφος τον Ντάβινσον Σάντσες και να πλασάρει σωστά τον Γιορίς για το 3-0.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ήταν εκείνος που στα τελευταία λεπτά με ελιγμούς κατάφερε να πατήσει περιοχή και με το αριστερό ν' απειλήσει τα καρέ της Σίτι, εκεί όπου όμως ο Έντερσον δεν είχε κανένα πρόβλημα ν' αποσοβήσει το γκολ.

Έτσι, οι «πολίτες» αποσπάστηκαν στο +7 από την δεύτερη Λέστερ και με ματς λιγότερο, είναι στο +8 από την Γιουνάιτεντ στα ίδια ματς και στο +13 από τη Λίβερπουλ με ένα παιχνίδι λιγότερο!

Σε αυτές τις 16 νίκες των «γαλάζιων» του Μάντσεστερ σε όλες τις διοργανώσεις, οι παίκτες του Πεπ έχουν πετύχει 43 γκολ, έχουν δεχθεί μόλις 5 τέρματα και τα clean sheets είναι 11! 

 

 

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, η Μπέρνλι πέρασε από το Λονδίνο και την έδρα της Κρίσταλ Πάλας επικρατώντας με σκορ 3-0 για να απομακρυνθεί η ομάδα του Ντάις λίγο περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Γκούντμουντσον στο 5ο λεπτό έχοντας εκμεταλλευτεί την τραγική αμυντική λειτουργία των «αετών» άνοιξε το σκορ από νωρίς, για να έρθει ο Ροντρίγκες με κεφαλιά να σκοράρει από εκτέλεση κόρνερ για το 2-0 των clarets που εξ αρχής έδειξαν πως ήταν το απόλυτο αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο του «Selhurst Park».

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Λόουτον έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Ροντρίγκες και δυνατό βολέ που δεν θα μπορούσε να σταματήσει ο Γκουαΐτα...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης