Μπλακ-άουτ για τη Λίβερπουλ και μεγάλη ανατροπή η Λέστερ!

Μέσα σε εφτά λεπτά η Λέστερ κατάφερε να φέρει τούμπα όλο το ματς απέναντι στη Λίβερπουλ και να επικρατήσει με σκορ 3-1 στο King Power Stadium! Πήγε στράφι η εκπληκτική ασίστ του Φιρμίνο για τον Σαλάχ στο 68', μια εκτέλεση φάουλ του Μάντισον (78'), μια μεγάλη γκάφα του Άλισον (81') και ένα πλασέ του Μπαρνς, επέτρεψαν στις «αλεπούδες» να πάρουν όλους τους βαθμούς. Δεν ξεπέρασαν την τεσσάρα από τη Σίτι οι Πρωταθλητές που έχουν να λύσουν αρκετά θέματα ακόμα...  



Μπλακ-άουτ για τη Λίβερπουλ και μεγάλη ανατροπή η Λέστερ!

Η Λίβερπουλ με τον Μπεν Ντέιβις να προστίθεται στο ιατρικό δελτίο και την κατάσταση πλέον να έχει γίνει κωμικοτραγική με τα συνεχή προβλήματα, έκανε πολύ καλό πρώτο μέρος στο King Power Stadium. Ο Σαλάχ είχε καταλάβει πως είχε αβαντάζ έναντι του Ρικάρντο Περέιρα που έπεφτε πάνω του από αριστερά, δίχως όμως να καταφέρει να τον σταματήσει.

Ο Αιγύπτιος έχασε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, σε φάσεις που μάλιστα θα μπορούσε να έχει τελειώσει μόνος του πολύ καλύτερα βγαίνοντας μέχρι και σε τετ-α-τετ με τον Κάσπερ Σμάιχελ. Η μεγαλύτερη στιγμή για τους «κόκκινους» ήρθε στο 28' όταν ο Φιρμίνο από κοντά είδε τον Δανό πορτιέρε της Λέστερ με το απλωμένο δεξί του χέρι να του λέει «όχι» στο γκολ με εντυπωσιακό τρόπο.

Οι «αλεπούδες» πέρα από μια λόμπα του Βάρντι στα πρώτα λεπτά έχοντας φύγει στην πλάτη του Κάμπακ και άλλη μια χαμένη ευκαιρία του Άγγλου όταν βρέθηκε απέναντι από τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα στο φινάλε του πρώτου μέρους, έδειξαν να βρίσκονται μια ταχύτητα πιο κάτω από τους Πρωταθλητές Αγγλίας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τούρκος αμυντικός της Λίβερπουλ είχε κερδίσει το 100% των εναέριων μονομαχιών αλλά και αυτών στο έδαφος!

Η ομάδα του Κλοπ συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση κι ας μην είχε το προβάδισμα στο σκορ, ο Αλεξάντερ – Άρνολντ στο 57' με κόντρα στον Βάρντι είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ωστόσο, δέκα λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ. Από εκπληκτική ασίστ του Φιρμίνο με... πιρουέτα, ο Σαλάχ με αριστερό σουτ νίκησε τον Σμάιχελ για το 1-0!

Στο 78' ήρθε η απάντηση από πλευράς Λέστερ, με τον VAR ν' αποφασίζει ότι το μαρκάρισμα που έγινε στον Μπαρνς από τους Τιάγκο και Αλεξάντερ – Άρνολντ ήταν εκτός περιοχής κι από εκεί ο Μάντισον με απευθείας εκτέλεση που πέρασε απ' όλους και χρειάστηκε νέο έλεγχο από τον VAR, έγραψε το 1-1!

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι «αλεπούδες» μέσα σε δυο λεπτά θα γύριζαν όλο το ματς τούμπα! Ο Κάμπακ με τον Άλισον δεν συνεννοήθηκαν ποτέ, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας βγήκε σε χώρο που δεν έπρεπε, έγινε το λάθος και ο Βάρντι σε κενή εστία έγραψε το 2-1! Η μεγαλειώδης νίκη της Λέστερ ολοκληρώθηκε στρο 85' με το 3-1 από τον Μπαρνς έπειτα από μια απλή βαθιά μπαλιά του Εντιντί στην άμυνα των «κόκκινων» και σπριντ του σκόρερ τον οποίο δεν θα μπορούσε να πιάσει ο Κάμπακ... 

Κώστας Ζάλιαρης