Νιούκαστλ: Χάνει Γουίλσον, έντονη ανησυχία για το σκοράρισμα...

Πιο σοβαρό από ότι αναμενόταν φαίνεται πως είναι τελικά το χτύπημα που αποκόμισε ο Κάλουμ Γουίλσον στο παιχνίδι της Νιούκαστλ κόντρα στην Σαουθάμπτον, το Σάββατο στο St James Park και οι «καρακάξες» χάνουν ένα πολύτιμο εργαλείο...  



Νιούκαστλ: Χάνει Γουίλσον, έντονη ανησυχία για το σκοράρισμα...

Ήταν από την αρχή ένα δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα του Στιβ Μπρους που επιζητούσε άμεση αγωνιστική ανάκαμψη. 

Ο στόχος επετεύχθη, το τρίποντο ήρθε, παρά την έκβαση της αναμέτρησης (η Νιούκαστλ ολοκλήρωσε το ματς με 9 ποδοσφαιριστές), αλλά η απώλεια του Κάλουμ Γουίλσον φαίνεται πως θα ταλαιπωρήσει για αρκετό διάστημα το σύνολο του Άγγλου τεχνικού.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα, ο 28χρονος πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Νιούκαστλ μέχρι τώρα, αναμένεται να τεθεί εκτός «μάχης» για τον επόμενο 1,5 μήνα τουλάχιστον, στερούμενος την ευκαιρία να αγωνιστεί σε κομβικές αναμετρήσεις, όπως αυτές με τις Γιουνάιτεντ, Γουέστ Μπρομ και Γουλβς.

Το ζήτημα μάλιστα γίνεται μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για τον μοναδικό ποδοσφαιριστή στην κατηγορία που έχει τόσο μεγάλη συμμετοχή στα γκολ που έχει πετύχει η ομάδα του. 

Έχει σκοράρει τα 10 από τα 25 τέρματα της Νιούκαστλ, ενώ έχει δώσει και 5 ασίστ, έχοντας πρακτικά αναμειχθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο 60% της επιθετικής λειτουργίας της Νιούκαστλ.

Aναμενόμενη ήταν και η τοποθέτηση του Στιβ Μπρους, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του. «Είναι πιο σοβαρό από ότι υπολογίζαμε. Δεν θα είναι μαζί μας για τις επόμενες 6 μέχρι και 8 εβδομάδες. Είναι απογοητευτικό για όλους μας».

Το βάρος πλέον πέφτει στον Αλμιρόν, τον Γκέιλ και τον Άντι Κάρολ, με τους δύο από τους τρεις να μην έχουν σκοράρει περισσότερες φορές από μία φέτος. Αντίθετα ο πρώτος είναι ο μοναδικός, μαζί με τον Γουίλσον και τον Χέντρικ που έχουν καταφέρει να βρουν δίχτυα τουλάχιστον δύο φορές.

Μένει λοιπόν να δούμε πόσο σοβαρές συνέπειες θα έχει αυτός ο τραυματισμός για τις «καρακάξες». Τα αποτελέσματα των επόμενων εβδομάδων άλλωστε ενδεχομένως να αναδείξουν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ