Πρόσω ολοταχώς για 4ο σερί Λιγκ Καπ η Σίτι!

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Ολντ Τράφορντ» και το ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ, επικρατώντας 2-0 για να βρεθεί στον μεγάλο τελικό και του φετινού Λιγκ Καπ, όπου θα κοντραριστεί με την Τότεναμ! Πάει για 4η διαδοχική κατάκτηση του τίτλου η αρμάδα του Πεπ, που τίμησε τη μνήμη του Κόλιν Μπελ με φανέλες ρετρό πριν από τη σέντρα του ημιτελικού...  



Πρόσω ολοταχώς για 4ο σερί Λιγκ Καπ η Σίτι!

Τρία ακυρωθέντα γκολ, ένα δοκάρι, αρκετή επιθετική διάθεση αλλά και οργάνωση στα μετόπισθεν. Ένα πραγματικό ντέρμπι και μια εντυπωσιακή μάχη και από τους πάγκους. Η μάχη του Μάντσεστερ στο «Ολντ Τράφορντ» με αρκετές φωνές εντός αγωνιστικού χώρου από την ένταση των παικτώ, ξεκίνησε με καταιγιστικό ρυθμό, αφού στο πρώτο 5λεπτο είχε γίνει το 1-1 σε... ακυρωθέντα τέρματα! Αρχικά στο 2ο λεπτό από σουτ του Ράσφορντ ο Στέφεν έχασε τη μπάλα, αυτή κόντραρε στον Στόουνς και κατέληξε στα δίχτυα, όμως, ο Άγγλος επιθετικός ήταν οφσάιντ όταν έκανε την τελική.

Στο 5' η Σίτι απάντησε και ο Γκουντογκάν έσπρωξε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από γύρισμα του Φόντεν, με τον Γερμανό χαφ να είναι σε θέση οφσάιντ. Ο Χέντερσον ευτυχώς είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του έπειτα από το τρομερό σουτ του Ντε Μπρόινε στο 13ο λεπτό και στο 25 ήρθε νέο γκολ που δεν μέτρησε. Από κάθετη μπαλιά, ο Φόντεν έφυγε μόνος του, όλοι σταμάτησαν, ορθά το σημαιάκι έμεινε κάτω μέχρι να τελειώσει η φάση και επιβεβαιώθηκε πως ήταν εκτεθειμένος έπετα από τη συνεννόηση των διαιτητών και του VAR.

Η Σίτι κατάφερε νωρίς στο δεύτερο μέρος να πάρει το προβάδισμα όταν στο 50' από εκτέλεση φάουλ του Φόντεν και με τη μπάλα να περνάει από πολλούς, ο Στόουνς με τον μηρό την έστειλε στα δίχτυα του Χέντερσον για το 1-0. Ήταν το πρώτο γκολ του Άγγλου στόπερ έπειτα από 1.162 ημέρες, αφού είχε σκοράρει τελευταία φορά τον Νοέμβρη του 2017 απέναντι στην Νάπολι στο Τσάμπιονς Λιγκ! Η αδυναμία της Γιουνάιτεντ αποτυπώθηκε και στο γεγονός πως ο Μπρούνο Φερνάντες ήταν ο μοναδικός μέχρι το 75ο λεπτό που είχε τελική προς την εστία του Στέφεν, έχοντας δοκιμάσει δυο φορές να σκοράρει...

Τελικά στο 83' διαμορφώθηκε το 2-0 για τη Σίτι με δυνατό σουτ έπειτα από τις απομακρύνσεις των Μαρσιάλ και Γουάν – Μπισάκα που έστειλαν τη μπάλα πάνω στον Βραζιλιάνο κι εκείνος... δεν τη λυπήθηκε, νικώντας τον Χέντερσον! Για εκείνον ήταν το πρώτο του γκολ μετά τον Οκτώβρη του 2018 και πρώτο στο Λιγκ Καπ μετά τον τελικό του 2016!

Κώστας Ζάλιαρης