Σόου από τη Σίτι στο Λονδίνο! (vids)

Τρία γκολ από το πρώτο μέρος και απόλυτη επιβολή έναντι της προβληματικής Τσέλσι! Η Μάντσεστερ Σίτι παρά τα πέντε κρούσματα κορονοϊού, επιβλήθηκε 3-1 των «μπλε» στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έφτασε στην 5η θέση και άφησε τους «μπλε» στην 8η θέση και το -7 από την κορυφή. Σε απόσταση αναπνοής από το ρετιρέ – αν και με ματς περισσότερο – η Λέστερ!  



Σόου από τη Σίτι στο Λονδίνο! (vids)

Εφιάλτης για την Τσέλσι, τρομερή Σίτι. Αυτή είναι η ιστορία του πρώτου ημιχρόνου στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με την αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ουσιαστικά να φτάνει όποτε θέλει, όπως θέλει και να κάνει ό,τι θέλει στην περιοχή του Μεντί.

Η άμυνα για την οποία υπερηφανευόταν τόσο πολύ το σύνολο του Λάμπαρντ το περασμένο διάστημα, εκτέθηκε πλήρως και ανεπανόρθωτα...

Στο 18ο λεπτό ο Γκουντογκάν με ωραία προσποίηση στον Τιάγκο Σίλβα και δεξί σουτ από τα όρια της περιοχής άνοιξε το σκορ, για να έρθει το 21ο λεπτό ο Φόντεν παντελώς αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι από γύρισμα του Ντε Μπρόινε να πλασάρει στην κλειστή γωνία και να γράψει το 2-0.

Όσο ο Λάμπαρντ και η Τσέλσι έδειχναν να μην μπορούν να διαχειριστούν όσα συνέβαιναν στο γήπεδο ήρθε και τρίτο γκολ από την Σίτι. Ο Ντε Μπρόινε στο 34ο λεπτό από ριμπάουντ σε δοκάρι που είχε ο Στέρλινγκ, ο οποίος έφυγε ολομόναχος προς την επίθεση με σπριντ πίσω από το κέντρο, ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ.

Παρά το γεγονός πως μπορεί να κάνει μονάχα τρεις αλλαγές, ο κόουτς της Τσέλσι έδωσε οδηγία σε όλους τους αναπληρωματικούς του να κάνουν ζέσταμα στην ανάπαυλα. Η Σίτι στο δεύτερο μέρος συνέχισε να κάνει επιθέσεις ψάχνοντας κι άλλα γκολ. Κατοχή μπάλας, άνετη κυκλοφορία κι ένας ήρεμος Πεπ Γκουαρδιόλα στο Λονδίνο, με τους Χάντσον – Οντόι και Γκίλμουρ να περνούν στο ματς στη θέση των Ζίγιεχ και Καντέ από πλευράς γηπεδούχων που... δεν ξυπνούσαν με τίποτα.

Η Τσέλσι ήθελε να είναι προσεκτική, οι «πολίτες» ήταν άνετοι και το δεύτερο ημίχρονο και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το ματς. Ο Πούλισικ στο 81' έστειλε μια κεφαλιά άουτ ξεσπώντας και στο γρασίδι με τα χέρια του ως ένδειξη του εκνευρισμού του, τον οποίο φυσικά θα αισθάνονταν και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του έτσι όπως κύλησε το παιχνίδι. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 92' ο Χάντσον - Οντόι για τους Λονδρέζους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Λέστερ στο Νιούκαστλ με τον Άντι Κάρολ να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την Νιούκαστλ στην Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από μια 10ετία, κατάφερε να επικρατήσει 2-1 στοSt. James' Park και να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της βαθμολογίας. Βέβαια, έχει ματς περισσότερο από τις Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ.

Οι «αλεπούδες» του Μπρένταν Ρότζερς στο 55ο λεπτό με τον Μάντισον άνοιξαν το σκορ με σουτ του Άγγλου από γύρισμα του Βάρντι, καταφέρνοντας να κάμψουν την αντίσταση που είχε προβάλει η Νιούκαστλ μέχρι εκείνη τη στιγμή. Στο 72' ο Τίλεμανς από περίπου 25 μέτρα διπλασίασε τα τέρματα της Λέστερ, μέχρι να έρθει ο Κάρολ στο 82' να μειώσει στο τελικό 2-1.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης