Καυτή Άρσεναλ στον χιονιά (vids)

Βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος απέναντι στην Γουέστ Μπρομ του Σαμ Άλαρνταϊς, η Άρσεναλ κατάφερε να μπει στο νέο έτος με το δεξί φτάνοντας στο τελικό 4-0 στο χιονισμένο «Χόθορνς». Δυο γκολ σε τέσσερα λεπτά από τον Λακαζέτ, κυνήγησε περισσότερα τέρματα η ομάδα του Αρτέτα που χτυπάει την πόρτα της 10άδας. Με το ένστικτο της επιβίωσης η Μπράιτον 3-3 με την Γουλβς.  



Καυτή Άρσεναλ στον χιονιά (vids)

Με το χιόνι να πέφτει πυκνό και να σκεπάζει τον αγωνιστικό χώρο ξανά παρά το καθάρισμα που έκαναν οι υπεύθυνοι πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, η Άρσεναλ έδειξε να έχει έντονο σφυγμό με την έλευση του νέου έτους.

Ο Κίεραν Τίρνεϊ που από το ζέσταμα είχε δείξει... καυτός στο χιόνι βγαίνοντας για ζέσταμα με κοντομάνικο, δίχως γάντια και με χαμηλά τις κάλτσες στα πόδια, ήταν εκείνος που με τρομερό σόλο, «χορεύοντας» τον Φέρλονγκ από αριστερά και κάνοντας εκπληκτικό σουτ με το δεξί εντός περιοχής άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό.

Το δεύτερο γκολ ήρθε άμεσα για να κάνει ακόμα πιο εύκολη τη δουλειά των παικτών του Αρτέτα. Οι Σακά, Σμιθ – Ρόου και Λακαζέτ συνδυάστηκαν άψογα για να τελειώσει τη φάση ο νεαρός Άγγλος εξτρέμ γράφοντας με εύκολο πλασέ το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος με τον ρυθμό να πέφτει και το χιόνι να σταματάει παρά το γεγονός πως είχε σκεπάσει ξανά μεγάλο μέρος του αγωνιστικού χώρου, οι «κανονιέρηδες» έφτασαν και σε τρίτο γκολ.

Βέβαια, στο 47ο λεπτό οι «baggies» πίστεψαν πως ξαναμπήκαν στο παιχνίδι με εντυπωσιακό σουτ του Κάλουμ Ρόμπινσον που κατέληξε στα δίχτυα, όμως υπήρχε οφσάιντ νωρίτερα στη φάση στον Ματέους Περέιρα. Έτσι, στο 60' ο Λακαζέτ, αφού πρώτα ο Ατζάγι άθελά του έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην πρώτη επαναφορά ο Σμιθ – Ρόου απέτυχε να σκοράρει, σούταρε δυνατά για το 3-0, για να έρθει και το τελικό 4-0 από τον Γάλλο στράικερ από ασίστ του Τίρνεϊ στο 64'.

 

 

 

 

 

 

Στο Μπράιτον οι «γλάροι» έδειξαν μεγάλη μαχητικότητα παρά το γεγονός πως είχαν «λύκους» απέναντί τους και κατάφεραν από το εις βάρος τους 3-1 του πρώτου μέρους, να πάρουν βαθμό με το τελικό 3-3 κόντρα στην Γουλβς του Νούνο Σάντο.

Το σύνολο του Πότερ κατάφερε παρά τις μεγάλες περιπέτειες στις χαμηλές θέσεις και την αγωνία για την αποφυγή του υποβιβασμού, να πάρει έναν βαθμό που θα βοηθήσει πολύ κυρίως στο πνευματικό κομμάτι για τη συνέχιση της προσπάθειας παραμονής στην κατηγορία.

Ο Κόνολι στο 13ο λεπτό έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα από προσπάθεια του Τροσάρ βάζοντας μπροστά την Μπράιτον, όμως, έξι λεπτά αργότερα ο Σάις ισοφάρισε με κεφαλιά. Στο 34' η μπάλα χτύπησε στον Μπερν και κατέληξε στα δίχτυα του Σάντσες που είχε αποκρούσει την προσπάθεια του Πέδρο Νέτο να του παραβιάσει την εστία. Και αφού είχε πετύχει το αυτογκόλ, ο Μπερν λίγο πριν την ανάπαυλα ανέτρεψε τον Τραορέ στην περιοχή με τον Νέβες να ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το 3-1.

Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος αντέδρασαν, στα 50 δευτερόλεπτα από την πρώτη σέντρα της επανέναρξης της αναμέτρησης ο Μοπέ από την άσπρη βούλα μείωσε και ο Ντανκ από κόρνερ του Τροσάρ έγραψε το τελικό 3-3 λίγο μετά το δοκάρι που είχε σε κεφαλιά ο Γουέμπστερ.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης