Νέο έτος, νίκη και ρεκόρ για Κέιν και Σον!

Με τον Σον να φτάνει στα 100 γκολ με την φανέλα της Τότεναμ και τον Χάρι Κέιν να σκοράρει αλλά και να «σερβίρει» στον Νοτιοκορεάτη συμπαίκτη του για να κάνουν οι δυο τους ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ, η Τότεναμ έφτασε πανεύκολα στο τελικό 3-0 επί της Λιντς στο Λονδίνο επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα με την έναρξη του 2021.   



Νέο έτος, νίκη και ρεκόρ για Κέιν και Σον!

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο είχε να πανηγυρίσει νίκη στο πρωτάθλημα από τις 6 του Δεκέμβρη όταν είχε πάρει το ντέρμπι με την Άρσεναλ με το τελικό 2-0. Από την κορυφή όπου είχε βρεθεί κι έφτασε να συγκατοικεί με την Λίβερπουλ, έπεσε αρκετά στην βαθμολογία, έφτασε μέχρι και στο -6 από το ρετιρέ, όμως, με την έναρξη του νέου έτους έκανε εντυπωσιακή είσοδο στο 2021 επικρατώντας 3-0 της Λιντς.

Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα μάλλον... παρασύρθηκε από το 5-0 επί της Γουέστ Μπρομ και γνώρισε την ήττα στην αγγλική πρωτεύουσα από μια πολύ καλύτερη ομάδα...

Ο Χάρι Κέιν στο 29ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Μπέργκβαϊν έκανε το 1-0 για να έχει μετρήσει πλέον γκολ απέναντι σε 30 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπος στην καριέρα του!

Ο Σον λίγο προτού κλείσει το πρώτο μέρος, στο 43' πήρε την ασίστ του Άγγλου επιθετικού και διπλασίασε τα τέρματα της Τότεναμ έχοντας ξεφύγει από το μαρκάρισμα και κάνοντας το μονοκόματο σουτ.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Αλντερβάιρελντ με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ στο 50', ενώ, ο Ντόχερτι στις καθυστερήσεις αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του ρέφερι πατώντας τον Ερνάντες αφού πήγε καθυστερημένα σε διεκδίκηση της μπάλας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνεργασία των Κέιν και Σον έφτασε πλέον στα 13 γκολ, τα οποία φυσικά είναι τα περισσότερα που έχει πετύχει ποτέ ένα δίδυμο στην Πρέμιερ Λιγκ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των Σίρερ και Σάτον από την Μπλάκμπερν της σεζόν 1994-1995.

Ο Σον έχει σκοράρει 9 φορές από μπαλιές του Κέιν και ο τελευταίος έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα 4 φορές έχοντας τροφοδοτηθεί από τον Ασιάτη συμπαίκτη του.

Κώστας Ζάλιαρης