Έκλεισε με προβληματισμό το 2020 η Τσέλσι (vids)

Η Τσέλσι δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ήττα στο ντέρμπι με την Άρσεναλ κι έτσι αποχαιρέτησε το 2020 με το 1-1 απέναντι στην Άστον Βίλα στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Στην 6η θέση υποχώρησε η ομάδα του Λάμπαρντ που θα μπορούσε να έχει βρεθεί μέχρι και 3η τις τελευταίες μέρες, προσπέρασαν οι «χωριάτες» στην ισοβαθμία! Θετικότατος ο βαθμός για το σύνολο των Σμιθ/Τέρι.  



Έκλεισε με προβληματισμό το 2020 η Τσέλσι (vids)

Με πιο δραστήριο απ' όλους τον Κρίστιαν Πούλισικ η Τσέλσι προσπάθησε ν' ανταπεξέλθει στο πρώτο καλό 20λεπτο της Άστον Βίλα και κατάφερε εν τέλει να προηγηθεί με τον Ολιβιέ Ζιρού να συνεχίζει να δίνει απαντήσεις στον Φρανκ Λάμπαρντ. Ο Captain America άφησε αριστερά στον Τσίλγουελ, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Ζιρού στο 34' με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το σκορ! Αυτό ήταν το 10ο γκολ του σε 10 ματς απέναντι στους «χωριάτες», η 32η κεφαλιά με την οποία σκοράρει στην Πρέμιερ Λιγκ, το 7ο τέρμα του στις 5 πιο πρόσφατες παρουσίες του στο αρχικό σχήμα των «μπλε» και πλέον έχει γκολ ανά 63 αγωνιστικά λεπτά!

Η ομάδα του Λάμπαρντ φάνηκε γενικότερα μουδιασμένη παρά δυναμική για να ξεπεράσει άμεσα και δίχως περαιτέρω προβλήματα την βαριά ήττα στο ντέρμπι του Λονδίνου από την Άρσεναλ. Η Βίλα στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να βρει δίχτυα πολύ νωρίς με τον Ελ Γκάζι να πλασάρει σωστά από το δεύτερο δοκάρι κάτω από τα πόδια του Μεντί για το 1-1 από γύρισμα του Κας, ενώ, στο 69ο λεπτό ο ΜακΓκιν σε δυνατό σουτ είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Ο Χάντσον – Οντόι δεν πρόσφερε στην Τσέλσι όσα θα περίμενε ο Λάμπαρντ, που έριξε στο παιχνίδι και τους Βέρνερ και Χάβερτς στο τελευταίο κομμάτι, όμως δεν έκαναν απολύτως τίποτα και στο 93' ο Τσίλγουελ λίγο έλειψε να βάλει ένα από τα γκολ της χρονιάς, αλλά το αριστερό σουτ στην κίνηση έφυγε λίγο άουτ.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης