Έπιασε 5άδα και ανεβαίνει η Σίτι

Με τους Γκουντογκάν και Φεράν Τόρες να σκοράρουν παρά τα προβλήματα των υπόλοιπων επιθετικών, η Σίτι εξασφάλισε εύκολα τους τρεις βαθμούς από το ματς με την Νιούκαστλ επικρατώντας με σκορ 2-0 και μπαίνοντας στην 5άδα. Η Έβερτον πέρασε από το Σέφιλντ με το τελικό 1-0 και βρέθηκε 2η επεκτείνοντας το κάκιστο σερί της ομάδας του Γουάιλντερ δίχως νίκη...  



Έπιασε 5άδα και ανεβαίνει η Σίτι

Για την Μάντσεστερ Σίτι τελικά όλα είχαν να κάνουν με την στιγμή που θα άνοιγε το σκορ. Μόλις έγινε αυτό ηρέμησε περισσότερο και ο Πεπ που παρά την δυνατή βροχή και το κρύο – μαζί φυσικά και ο Στιβ Μπρους – δεν μπορούσε να καθίσει στον πάγκο του και ήταν όρθιος να δίνει οδηγίες.

Μόλις ο Γκουντογκάν άνοιξε το σκορ, η Σίτι πάτησε το γκάζι. Οι «πολίτες» προηγήθηκαν με τον Γερμανό χαφ που πήρε το εξαιρετικό γύρισμα του Στέρλινγκ για το 1-0 στο 14ο λεπτό. Ο Πεπ ήθελε περισσότερα γκολ και ευτυχώς για εκείνον ήρθε και δεύτερο νωρίς στο δεύτερο μέρος, με τον Φεράν Τόρες να γίνεται στόχος της σέντρας του Κανσέλο και τον Φεντερίκο Φερνάντες άθελά του να βοηθάει ώστε να φτάσει η μπάλα στον φορ των «πολιτών» για το 2-0. Λίγο αργότερα είχε δοκάρι και ο Ραχίμ Στέρλινγκ, η Νιούκαστλ είχε στριμωχθεί πλέον στα σχοινιά.

Στο Bramall Lane η φετινή μιζέρια της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ συνεχίστηκε με το 1-0 από την Έβερτον. Σε ένα ματς δίχως ιδιαίτερες στιγμές ή ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο, η Έβερτον συνέχισε με θετικό αποτέλεσμα μετά το 2-1 επί της Άρσεναλ στο πρωτάθλημα και ξεπέρασε τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το γκολ ήρθε στο 80ο λεπτό από τον Σίγκουρντσον έπειτα από ολιγωρία της άμυνας των «λεπίδων», κατέβασμα του Μπερνάρντ και ασίστ του Ντουκουρέ στον Ισλανδό για το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Στους δυο βαθμούς έπειτα από 15 ματς παραμένει η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, 2η προσωρινά η Έβερτον!

Κώστας Ζάλιαρης