Η Βίλα άφησε την Πάλας σε... θλίψη, έμεινε με την όρεξη η Φούλαμ

Η Άστον Βίλα αν και με παίκτη λιγότερο από το φινάλε του πρώτου μέρους, έφτασε στο 3-0 επί της Κρίσταλ Πάλας, την οποία άφησε βυθισμένη στη θλίψη δίχως να μπορεί να ξεπεράσει την «εφτάρα» από τη Λίβερπουλ. Πάλεψε η Φούλαμ, αλλά πήρε μόνο έναν βαθμό με το 0-0 κόντρα στην Σαουθάμπτον παραμένοντας κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.  



Η Βίλα άφησε την Πάλας σε... θλίψη, έμεινε με την όρεξη η Φούλαμ

Στο «Βίλα Παρκ» όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τους «χωριάτες» που είδαν τον Μπέρναρντ Τραορέ να σκοράρει από «ριμπάουντ» έπειτα από απόκρουση του Γκουαΐτα, με το σύνολο του Ντιν Σμιθ να παίρνει κεφάλι στο σκορ από νωρίς και να ελέγχει την κατάσταση. Ο Τάιρον Μινγκς εξέθεσε τους συμπαίκτες του παίρνοντας δυο κίτρινες κάρτες σε πέντε λεπτά και ν' αποχωρεί στο 45' αφήνοντας τη Βίλα με παίκτη λιγότερο.

Η Πάλας δεν είχε τον τρόπο να επιβληθεί όσο κι αν ήξερε ότι αυτό ήταν μονόδρομος. Παρ' όλα αυτά δέχθηκε και δεύτερο γκολ, όταν στο 66o λεπτό από εκτέλεση φάουλ του Ελ Γκάζι και κεφαλιά του Γουότκινς στο δοκάρι, ο Χάουζ ήταν εκεί για να πάρει τη δεύτερη κεφαλιά για το 2-0. Το τελικό 3-0 ήρθε στο 77ο λεπτό όταν οι «αετοί» είχαν αφήσει πολλά κενά στην άμυνα για να βγουν μπροστά, με τον Ελ Γκάζι να σουτάρει εκπληκτικά για το τελικό 3-0. Στο 88' από κάθετη του Γκρίλις ο Γουότκινς προσπάθησε να προστεθεί στη λίστα των σκόρερ, όμως, το δοκάρι του το αρνήθηκε... Πρώτη νίκη εντός έδρας για τη Βίλα έπειτα από εκείνο το επικό 7-2 επί της Λίβερπουλ την 4η Οκτωβρίου. 

Στο Λονδίνο, ο Σκοτ Πάρκερ απουσίαζε από τον πάγκο της Φούλαμ λόγω επαφής που είχε με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού και η αλήθεια είναι πως όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι και κυρίως το πρώτο ημίχρονο δεν θα χάρηκαν ιδιαίτερα που επέλεξαν να καθίσουν περιμένοντας να ψυχαγωγηθούν. Οι «cottagers» ναι μεν το πάλεψαν, προσπάθησαν να βάλουν δύσκολα στην Σαουθάμπτον, πίεσαν πολύ στο πρώτο μέρος, όμως, ήταν ένα παιχνίδι που πραγματικά δεν μπορούσε να ξεφύγει από το 0-0. Μάλιστα, στο 28ο λεπτό ο Άνταμς έχασε αδιανόητη ευκαιρία να σκοράρει για τους «άγιους» έπειτα από ριμπάουντ που πήρε σε δοκάρι από εκτέλεση φάουλ κι όμως... δεν βρήκε καν τη μπάλα!

Ακόμα κι όταν άνοιξε το ματς στο δεύτερο μέρος, το μοναδικό που συνέβη ήταν ένα γκολ του Λονγκ που ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ λίγο μετά το 70', ενώ το ίδιο συνέβη και στο 82' με τον Γουόλκοτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά τον Τσε Άνταμς να είναι οφσάιντ στην δημιουργία. Με αυτό τον βαθμό η Φούλαμ παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη, στο -1 από την Μπράιτον, έχοντας όμως ένα παιχνίδι παραπάνω...

Κώστας Ζάλιαρης