Είναι... ζόρικο το κυνήγι του τίτλου! (vids)

Με την κορυφή στο οπτικό τους πεδίο, Λέστερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξαν πόσο σκληρή θα είναι η φετινή μάχη για το ρετιρέ της βαθμολογίας και έμειναν στο ισόπαλο 2-2 στο πρώτο παιχνίδι της φετινής Boxing Day της Πρέμιερ Λιγκ! Μπρούνο Φερνάντες με γκολ και ασίστ, ο Ράσφορντ σκόραρε και έχασε δυο τετ-α-τετ, Βάρντι και Μπαρνς βρήκαν δίχτυα για τις «αλεπούδες». 



Είναι... ζόρικο το κυνήγι του τίτλου! (vids)

Ο Βάρντι με το γκολ που πέτυχε έχει πλέον τα περισσότερα τέρματα από κάθε άλλον απέναντι στο Big-6 στα χρόνια που παίζει εκείνος στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ, η Γιουνάιτεντ έπειτα από 10 σερί εκτός έδρας νίκες είδε Stop στο King Power Stadium στο πρώτο ματς της Boxing Day του 2020.

Ο Ράσφορντ δεν πίστευε ότι έχασε την τρομερή ευκαιρία στα 70 δευτερόλεπτα με την κεφαλιά που πήρε ολομόναχος μπροστά από τον Σμάιχελ κι έτσι λίγο αργότερα είχε φροντίσει να πάρει το αίμα του πίσω. Μέχρι τότε, η Λέστερ προσπάθησε – αν και αρχικά από την... λανθασμένη δεξιά πλευρά – ν' απειλήσει και έχασε ευκαιρίες με τον Βάρντι στο 3' από σέντρα του Τζάστιν και με γύρισμα του Άγγλου στράικερ που δεν είχε αποδέκτη μετά από ένα παραλίγο μοιραίο λάθος του Ντε Χέα. Οι «αλεπούδες» πέρασαν τη μπάλα αριστερά για να προκαλέσουν ζημιά από την πλευρά που έπαιζε ως μπακ ο Λίντελοφ, όμως, η Γιουνάιτεντ είχε νέα συνεργασία των δύο... «δραστών» της και έφτασε στο 1-0.

Στο 23ο λεπτό ο Μπρούνο Φερνάντες άπλωσε το πόδι όσο έπρεπε για να κάνει την ασίστ στον Μάρκους Ράσφορντ που με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ και έφτασε στα 50 τέρματα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο, στο 31' ο Χάρβεϊ Μπαρνς βρήκε τρόπο να ισοφαρίσει κι αυτό προήλθε από μεγάλες αδυναμίες της άμυνας των φιλοξενούμενων. Αρχικά ο Μαγκουάιρ διώχνει όπως – όπως πέφτοντας κάτω, έπειτα ο Μπρούνο χάνει τη μπάλα, ο Μάντισον δίνει στον Μπαρνς, οι Μπαϊγί και ΜακΤόμινεϊ του αφήνουν όσο χώρο και χρόνο θέλει κι εκείνος με δυνατό αριστερό σουτ στο 31' ισοφαρίζει σε 1-1!

Το δεύτερο μέρος ήταν μια συνεχής μάχη και προσπάθεια από τις δύο ομάδες τόσο να φανούν προσεκτικές, όσο και να ψάξουν την παραμικρή χαραμάδα από την οποία θα μπορούσαν να βρουν ένα γκολ που ενδεχομένως να τους έδινε τη νίκη. Αυτή τη χαραμάδα την βρήκε πρώτη η Γιουνάιτεντ στο 60' με τον Ράσφορντ να βλέπει τον Σμάιχελ να απλώνει το δεξί του χέρι και ν' αποκρούει το σουτ. Ο Σόλσκιερ που είδε και τον Λίντελοφ ν' αποχωρεί με τραυματισμό, έριξε στο παιχνίδι τον Καβάνι στο 75' κι ο Matador στο 79ο λεπτό «μίλησε» στέλνοντας τον Μπρούνο Φερνάντες απένατι από τον Σμάιχελ γράφοντας το 2-1! Ξανά, όμως, η απάντηση της Λέστερ ήρθε πολύ γρήγορα και από γύρισμα του Πέρεθ από δεξιά, ο Βάρντι με δεξί πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λέστερ: Σμάιχελ, Τζάστιν, Φοφανά, Έβανς, Καστάνιε, Εντιντί, Τίλεμανς, Ολμπράιτον (81' Πέρεθ), Μάντισον, Μπαρνς, Βάρντι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Λίντελοφ (66' Τουανσέμπε), Μπαϊγί, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Τζέιμς (54' Πογκμπά), Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ, Μαρσιάλ (75' Καβάνι)

Κώστας Ζάλιαρης