Αδιόρθωτη η Άρσεναλ, τρομερό σερί η Έβερτον! (vids)

Η Άρσεναλ έχει ξεπεράσει τον ενάμιση μήνα δίχως νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ και υπέστη ακόμα μια ήττα, αυτή τη φορά από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» με το τελικό 2-1! Ανήμπορη να βρει γκολ και να βάλει φαντασία στο παιχνίδι της η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα. Τα «ζαχαρωτά» συμμετέχουν στον... χαμό στις πρώτες θέσεις βρίσκονται προσωρινά στο 2ο σκαλί και έχουν σερί με νίκες απέναντι σε Τσέλσι, Λέστερ και τους «κανονιέρηδες»! 



Αδιόρθωτη η Άρσεναλ, τρομερό σερί η Έβερτον! (vids)

Ο Κάρλο Αντσελότι για το μοναδικό που θα μπορούσε να εκνευριστεί από τους ποδοσφαιριστές του στο πρώτο μέρος ήταν το πέναλτι που έκαναν και με το οποίο οι Λονδρέζοι κατάφεραν προσωρινά να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. 

Το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ προηγήθηκε στο 22ο λεπτό όταν από προσπάθεια του Κάλβερτ - Λιούιν στην περιοχή έπειτα από γέμισμα που έγινε από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Χόλντινγκ και χρεώθηκε αυτογκόλ για το 1-0 των γηπεδούχων. Η Άρσεναλ κατάφερε να στήσει τη μπάλα στην άσπρη βούλα στο 35ο λεπτό έπειτα από μαρκάρισμα που έκανε ο Τομ Ντέιβις στον Μέιτλαντ Νάιλς. Ο Πεπέ ευστόχησε για το 1-1 των «κανονιέρηδων», όμως, το ημίχρονο θα έκλεισε με την Έβερτον μπροστά στο σκορ. 

Ο Γέρι Μίνα με κεφαλιά λίγο πριν την ανάπαυλα έδωσε νέο προβάδισμα στα «ζαχαρωτά», που κατάφεραν να κρατήσουν το 2-1 μέχρι τέλους για να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης και να βρεθούν έστω και προσωρινά στη 2η θέση της βαθμολογίας! Στο δεύτερο ημίχρονο, μπορεί να υπήρξαν και στιγμές που το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι είχε κατοχή μικρότερη του 20%, όμως απορρόφησαν την όποια πίεση άσκησαν οι Λονδρέζοι. 

Μάλιστα, σε αντεπιθέσεις που έβγαλε η Έβερτον θα μπορούσε να έχει βρει και γκολ που θα της πρόσφερε μεγαλύτερη ηρεμία, ωστόσο, δεν χρειαζόταν αφού εξασφάλισε το «τρίποντο», προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη μιζέρια στην Άρσεναλ που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 94' με τον Πίκφορντ να διώχνει ένα επικίνδυνο γύρισμα από αριστερά. Τρίτο διαδοχικό «τρίποντο» μετά από τα ματς με Τσέλσι και Λέστερ για την ομάδα του λιμανιού! 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης