Ξανά ανατροπή η Γιουνάιτεντ, χειρότερη όλων των εποχών η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ! (vids)

Με νέα ανατροπή σε εκτός έδρας παιχνίδι και τη 10η διαδοχική νίκη μακριά από το «σπίτι» της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε στο τελικό 3-2 απέναντι στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο Bramall Lane με αρκετό άγχος στο φινάλε! Ποτέ ξανά δεν είχε συμβεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο αυτό που έχουν υποστεί οι «λεπίδες» έπειτα από 13 αγωνιστικές... Βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού η Μπέρνλι με το 0-0 κόντρα στην Άστον Βίλα.   



Ξανά ανατροπή η Γιουνάιτεντ, χειρότερη όλων των εποχών η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ! (vids)

Η ομάδα του Κρις Γουάιλντερ έγραψε απίθανη ιστορία με το νέο αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς, ποτέ ξανά στην ιστορία της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου δεν είχε υπάρξει σύλλογος που να είχε μόλις 1 βαθμό έπειτα από 13 αγωνιστικές!

Αυτή η Γιουνάιτεντ κατάφερε να δει και την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, την ομάδα του μόλις ενός βαθμού έπειτα από 12 αγωνιστικές στη φετινή Πρέμιερ, να σκοράρει πρώτη και μάλιστα να φτάνει μια ανάσα και από δεύτερο γκολ πολύ γρήγορα στο παιχνίδι!

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Ντιν Χέντερσον έκανε λάθος παίζοντας κοντά με τον Μαγκουάιρ, ο Μπερκ έκλεψε και ο ΜακΓκόλντρικ κατάφερε να σκοράρει για το 1-0. Μάλιστα, στο 15ο λεπτό οι «λεπίδες» λίγο έλειψε να κάνουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά με τον Μπάσαμ, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Το θετικό για το σύνολο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι ότι μίλησαν γρήγορα και αποτελεσματικά οι Ράσφορντ και Μαρσιάλ για να έρθει η ανατροπή από το πρώτο μέρος. Αρχικά στο 26ο λεπτό από 40άρα μπαλιά του Μαγκουάιρ, ο Άγγλος επιθετικός κόλλησε τη μπάλα με τρομερό κοντρόλ και με πολύ δυνατό σουτ από απόσταση νίκησε τον Ράμσντεϊλ για το 1-1.

Στο 33' από μπαλιά του Πογκμπά προς την περιοχή για τον Μαρσιάλ, ο Γάλλος κατάφερε να τσιμπήσει και να εκμεταλλευτεί την κακή έξοδο του αντίπαλου γκολκίπερ για να πάρει τη μπάλα και να πλασάρει σε κενή εστία για το 2-1.

Όλα τελείωσαν με το τρίτο γκολ της Γιουνάιτεντ πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος, σε ένα τέρμα που σε δημιουργία ήταν... για Όσκαρ. Από την πιρουέτα του Πογκμπά, τη μια επαφή του Μπρούνο για τον Γκρίνγουντ, τη μεταβίβαση εκείνου στον Ράσφορντ, τη νέα συμμετοχή του Φερνάντες και την τελική ασίστ του Μαρσιάλ για το δεξί πλασέ του Άγγλου, οι «κόκκινοι διάβολοι» πέτυχαν ένα από τα γκολ της χρονιάς με τον τρόπο που έφτασαν στην αντίπαλη περιοχή.

Το ματς έγινε πλέον αρκετά εύκολο για το σύνολο του Σόλσκιερ που άρχισε να το διασκεδάζει, να γελάει και να περνάει ευχάριστα στα εναπομείναντα λεπτά, ωστόσ, το φινάλε ήταν... θρίλερ! Ο ΜακΓκόλντρικ στο 86' με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς, αμέσως προκλήθηκε άγχος στη Γιουνάιτεντ και στις καθυστερήσεις ήρθε η εκπληκτική επέμβαση του Χέντερσον σε σουτ του Μουσέ για να κρατήσει το σκορ νίκης! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο άλλο ματς της ημέρας στο Μπέρμιγχαμ, η Άστον Βίλα έμεινε στο 0-0 απέναντι στην Μπέρνλι, η οποία με τον βαθμό που εξασφάλισε κατάφερε να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού και να πέσει εκεί η Φούλαμ που το βράδυ της Τετάρτης είχε μείνει κι εκείνη στο 0-0 κόντρα στην Μπράιτον.

Οι «χωριάτες» έκαναν τα πάντα για να σκοράρουν, όμως, όμως απέτυχαν να πάρουν νίκη για τέταρτο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι, έχοντας, αντιθέτως, τέσσερις νίκες στα πέντε πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια.

Στις 15 έφτασαν οι τελικές της ομάδας του Ντιν Σμιθ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ, είχε και δυο δοκάρια η Βίλα, που είδε και τον Λόουτον να διώχνει πάνω στη γραμμή προσπάθεια του Ελ Μοχαμαντί. Με τα 6 clean sheets στη φετινή Πρέμιερ, οι «χωριάτες» έχουν τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της κατηγορίας.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης