Αυτή τη φορά την τιμώρησε ο Γουόλκοτ! (vids)

Η Άρσεναλ γι' ακόμα ένα παιχνίδι απέτυχε να πάρει εντός έδρας ήττα στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ και έφτασε στα 5 διαδοχικά ματς στο «Έμιρεϊτς» χωρίς «τρίποντο» μετά και το 1-1 με την Σαουθάμπτον! Σκόραρε εις βάρος των «κανονιέρηδων» ο Γουόλκοτ, αποβλήθηκε στο 62' ο Γκάμπριελ αλλά η ομάδα του Αρτέτα άντεξε... Η Έβερτον μετά την Τσέλσι νίκησε και τη Λέστερ φτάνοντας στο 2-0 στο «King Power Stadium» και μπαίνοντας στην 5άδα της βαθμολογίας! Μεγάλη νίκη για τη Λιντς με το 5-2 επί της Νιούκαστλ στο «Έλαντ Ρόουντ»!  



Αυτή τη φορά την τιμώρησε ο Γουόλκοτ! (vids)

Άρσεναλ – Σαουθάμπτον 1-1

Σαν να... έπρεπε να το πάθει κι αυτό η Άρσεναλ τη φετινή σεζόν, είδε τον Θίο Γουόλκοτ να σκοράρει εις βάρος της και να το πανηγυρίζει! Οι «άγιοι» ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης και ο Άγγλος άλλοτε επιθετικός των «κανονιέρηδων» ήταν εκείνος που από κάθετη πάσα του Τσε Άνταμς στο 18' τσίμπησε πανέμορφα τη μπάλα πάνω από τον Λένο για το 1-0. Οι «κανονιέρηδες» μετά το ημίωρο ανέβασαν στροφές, όμως δεν κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα της ομάδας του Χάσενχουτλ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ κατάλαβε ότι θα πρέπει να σημειώσει την 16η Δεκεμβρίου του 2020 στο ημερολόγιό του αφού έβαλε τέλος στην ανομβρία που είχε διατηρηθεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Τα βάσανα για την Άρσεναλ δεν θα μπορούσαν να τελειώσουν με μια ισοφάριση και ο Γκάμπριελ παντελώς απρόσεκτα πήρε δυο κίτρινες κάρτες, με τη δεύτερη για κράτημα στον Γουόλκοτ στο 62' και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο όπως το έκανε και ο Τζάκα την περασμένη Κυριακή με την Μπέρνλι. Όπως ήταν λογικό η Σαουθάμπτον πήρε τα πάνω της με το αριθμητικό πλεονέκτημα, ανέκτησε τον έλεγχο, είχε δοκάρι στο 70' με τον Ρέντμοντ και είχε φτάσει πλέον σε κατοχή της μπάλας 70%. Παρ' όλα αυτά, οι «άγιοι» δεν μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε γκολ νίκης... Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κινδύνευσε και με ήττα έπειτα από δοκάρι του Χόλντινγκ σε τρομερή κεφαλιά από το ύψος της περιοχής στο 90'+2'!

 

 

Λέστερ – Έβερτον 0-2

Στο «King Power Stadium» η Λέστερ ήταν εκείνη που ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά με ταχύτητα και διάθεση για να κάνει πράγματα και να πάρει το αποτέλεσμα κι όμως βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ όταν οι Άλαν και Ντουκουρέ κατάφεραν ν' αποκτήσουν τον έλεγχο στο χώρο της μεσαίας γραμμής για την Έβερτον. Προτού ο Άλαν αποχωρήσει αναγκαστικά με τραυματισμό σε μια πολύ κακή εξέλιξη για το σύνολο του Αντσελότι, ο Ριτσάρλισον με δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής συγκλίνοντας κεντρικά έπειτα από κίνηση που έκανε από αριστερά, έγραψε το 1-0 στο 21ο λεπτό.

Η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο ηρέμησε πάρα πολύ και οι δύο ομάδες δεν έδειχναν ιδιαίτερη διάθεση να βγουν στην επίθεση με ρίσκο, περιμένοντας, κυκλοφορώντας τη μπάλα και χαμηλώνοντας πολύ το τέμπο της αναμέτρησης. Τελικά η Έβερτον βρήκε και δεύτερο γκολ για να ηρεμήσει τελείως και να κλειδώσει το θετικό αποτέεσμα απέναντι στις «αλεπούδες» με τον Χόλγκεϊτ στο 72' έπειτα από εκπληκτική επέμβαση του Σμάιχελ σε κεφαλιά του Κιν, νέα απόκρουση σε προβολή του Κάλβερτ – Λιούιν αλλά τελικά το γκολ ήρθε για τα «ζαχαρωτά». Η Λέστερ στο 82' ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Αγιόθε Πέρεθ έπειτα από μαρκάρισμα του Αντρέ Γκόμες αλλά ο VAR απεφάνθη πως δεν υπήρχε παράβαση...

 

 

Λιντς – Νιούκαστλ 5-2

Όπως το έκανε και με την Γουέστ Μπρομ το περασμένο Σάββατο, έτσι και απόψε η Νιούκαστλ έψαξε το γκολ από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με την Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ». Μπορεί να άργησε λίγο περισσότερο όμως βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα η ομάδα του Στιβ Μπρους με τον Χέντρικ στο 26ο λεπτό να σπρώχνει τη μπάλα στο βάθος της εστίας από ασίστ του Κάλουμ Γουίλσον που κατάφερε να του την στείλει μέχρι το σημείο που βρισκόταν. Η απάντηση από πλευράς «παγωνιών» ήρθε έπειτα από την κεφαλιά του Ροντρίγκο που βρήκε στο δοκάρι κι ενώ ο πορτιέρε της Νιούκαστλ ήταν ακόμα εξουδετερωμένος, ο Μπάμφορντ μπόρεσε να σκοράρει από κοντά για το 1-1.

Αυτό το παιχνίδι επιφύλαξε κι άλλα γκολ για τις δύο ομάδες, κάτι που γινόταν εμφανές από τη γενικότερη αίσθηση που άφηνε στον κόσμο η συμπεριφορά των δύο ομάδων. Ο Ροντρίγκο στο 61ο λεπτό από σέντρα του Χάρισον πέταξε το κορμί του όπως – όπως προς τη μπάλα και την πρόλαβε για να κάνει την ανατροπή και να βάλει μπροστά τη Λέστερ, όμως, αυτό κράτησε μονάχα για τέσσερα λεπτά. Στο 65ο λεπτό ο Κίαραν Κλαρκ εκμεταλλεύτηκε την συνηθισμένη κακή λειτουργία της άμυνας της Λιντς στις στατικές φάσεις και με κεφαλιά από κόρνερ του Φρέιζερ ισοφάρισε σε 2-2 για τις «καρακάξες»! Τελικά στο 77' η Λιντς θα τιμωρούσε τη Νιούκαστλ για τα πολλά λάθη κοντά στα καρέ της και από σέντρα του Κλιχ στο δεύτερο δοκάρι ο Στιούαρτ Ντάλας έγραψε το 3-2 για την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα. Κάπου εκεί οι «καρακάξες» τα... παράτησαν τελείως και δέχθηκαν ακόμα δυο γκολ, με τον Αλιόσκι στο 85' να στέλνει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων και ένα τρομερό σουτ του Χάρισον στο 87' να διαμορφώνουν το τελικό 5-2. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης