Ουγιέ: «Να είσαι γενναιόδωρος και με ζεστή καρδιά...»

Μια από τις πιο σημαντικές ατάκες του Ζεράρ Ουγιέ έχει να κάνει με την ποιότητα του χαρακτήρα του καθενός κι όχι με κάτι ποδοσφαιρικό ή ένα ζήτημα τακτικής. Γιατί τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Γάλλος, που «έφυγε» από τούτο εδώ τον κόσμο στα 73 του, τα ξημερώματα της Δευτέρας.  



Ουγιέ: «Να είσαι γενναιόδωρος και με ζεστή καρδιά...»

Ο Ζεράρ Ουγιέ που έκανε εκπληκτική εκκίνηση με τη Λίβερπουλ στη νέα χιλιετία και κατάφερε το 2001 να πανηγυρίσει το τρεμπλ με Λιγκ Καπ, Κύπελλο Αγγλίας και Κύπελλο UEFA στον τρομερό τελικό με την Αλαβές, «έσβησε» το ξημέρωμα της 14ης Δεκεμβρίου του 2020 έπειτα από χρόνια προβλήματα υγείας και ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο που είχε κάνει πριν από λίγο καιρό...

Όντας εκείνος που είχε αναδείξει τους Τζέραρντ, Όουεν, Κάραγκερ και είχε αποκτήσει στους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ τους Χίπια, Χάμαν, Ρίισε και Ντούντεκ, κάποτε είχε πει: 

«Η γενναιοδωρία πάντοτε αποδίδει και ανταμείβεται. Σε όλους τους τομείς. Να είσαι γενναιόδωρος στην προσπάθεια που κάνεις, στη δουλειά σου, να είσαι ευγενικός με τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους και τους φροντίζεις. Αν είσαι γενναιόδωρος με ζεστή καρδιά και ανθρωπιά, τότε να ξέρεις πως πάντοτε αυτό θα σου αποφέρει καρπούς...».

Ένας τέτοιος άνθρωπος, δεν θα μπορούσε να μην παραμείνει αγαπητός σε όλους, όπως του έδειξε και το «Άνφιλντ» το 2002 στην επιστροφή του έπειτα από πρόβλημα υγείας...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης