Από δυο γκολ και... κορυφές!

Τότεναμ και Λέστερ κατάφεραν να τερματίσουν στην κορυφή των ομίλων τους στο φινάλε των γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ παίρνοντας αυτό που ήθελαν από τις αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής. Στο 2-0 τα «σπιρούνια» απέναντι στην Άντβερπ στο Λονδίνο, ίδιο σκορ και για τις «αλεπούδες» από το πρώτο μέρος κόντρα στην ΑΕΚ στο King Power Stadium.  



Από δυο γκολ και... κορυφές!

Η Τότεναμ χρειαζόταν απαραίτητα τη νίκη για να πάρει την πρωτιά στον όμιλό της και η αλήθεια είναι πως ο Γκάρεθ Μπέιλ που ξεκίνησε βασικός, ο Βινίσιους, ο Λο Σέλσο και ο Λούκας Μόουρα που αρκετά συχνά έμοιαζε να παίζει ως «10άρι» προσπάθησαν πολύ για να πετύχουν τα γκολ που χρειαζόταν η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι Λονδρέζοι δεν άργησαν να βρουν αυτό που ήθελαν και μάλιστα φόρτσαραν ακόμα περισσότερο! Στο 56ο λεπτό ο Γκάρεθ Μπέιλ εκτέλεσε φάουλ με πολλή δύναμη και πολλά φάλτσα, ο αντίπαλος πορτιέρε απέκρουσε, η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι και από κοντά πανεύκολα ο Βινίσιους έκανε το 1-0. Αυτή ήταν και η τελευταία ενέργεια του Ουαλού σούπερ σταρ στο ματς, με τον Μουρίνιο να ρίχνει στην αναμέτρηση τους Σον, Κέιν και Ντομπελέ! To 2-0 της αναμέτρησης διαμόρφωσε ο Λο Σέλσο στο 71' με τον Σισοκό που μόλις είχε περάσει στο ματς να βρίσκει τον Κέιν κι εκείνος ν' αφήνει στον Αργεντινό που του έκανε overlap από δεξιά τελειώνοντας και τη φάση για την Τότεναμ.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Λίντσερ έφτασε στο 3-1 στην έδρα της Λουντογκόρετς.

Η τελική βαθμολογία του 10ου ομίλου:

1.Τότεναμ 13

2.Άντβερπ 12

3.Λίντσερ 10

4.Λουντογκόρετς 0

Η ΑΕΚ έδειξε τρομερά ευάλωτη στην άμυνα ευθύς εξ αρχής και αυτό η Λέστερ δεν θα το συγχωρούσε με τίποτα. Μέσα σε δυο λεπτά η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς σκόραρε δυο φορές. Στο 12ο λεπτό από λάθος του Σβάρνα ο Τσενγκίζ Ουντέρ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λέστερ με ωραίο αριστερό σουτ για το 1-0, ενώ, στο 14' ο Χάρβεϊ Μπαρνς από αριστερά έκανε κίνηση πιο κεντρικά, εξαπέλυσε δεξί σουτ που κόντραρε στον Νεντελτσεάρου και το σκορ έγινε 2-0.

Με αυτό το σκορ και το γεγονός πως η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φανεί απειλητική, η Λέστερ είχε κάνει τη δουλειά της και έριξε τρομερά την ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας στο... walking pace, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Άγγλοι. Οι «αλεπούδες» έχασαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, είχαν διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών στην εστία του Τσιντώτα, οι ευκαιρίες συνέχισαν να χάνονται η μια μετά την άλλη, όμως δεν άλλαξε κάτι στο σκορ που είχε διαμορφωθεί από το 14ο λεπτό. 

Η Μπράγκα επικράτησε 2-0 της Ζόρια στο άλλο παιχνίδι...

Η τελική βαθμολογία του 7ου ομίλου:

1.Λέστερ 13

2.Μπράγκα 13

3.Ζόρια 6

4.ΑΕΚ 3

Κώστας Ζάλιαρης