Λίβερπουλ των ρεκόρ! (vid)

Με το ταχύτερο γκολ στην ιστορία της, τον Σαλάχ να γίνεται πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου στο Τσάμπιονς Λιγκ, τον Κουμετιό να είναι ο νεότερος ever και την νεαρότερη 11άδα που έχει παρουσιάσει ποτέ στη διοργάνωση, η Λίβερπουλ αν και με κακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε στο 1-1 με την Μίντιλαντ στη Δανία για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Αποχώρησε με πρόβλημα ο Τσιμίκας.  



Λίβερπουλ των ρεκόρ! (vid)

Ο Κλοπ είχε την ευκαιρία να δώσει ανάσες σε βασικούς ποδοσφαιριστές και να δώσει και ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες, όπως είναι για παράδειγμα ο Ρις Γουίλιαμς που εμφανίστηκε ξανά στην άμυνα, ο Κώστας Τσιμίκας στο αριστερό άκρο των μετόπισθεν αλλά και ο Λέιτον Κλάρκσον στον άξονα που έκανε ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ με μόλις την 3η εμφάνισή του με την ομάδα. Ο Κέλεχερ παρέμεινε κάτω απ' τα δοκάρια, ο Αλεξάντερ – Άρνολντ πήρε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού και η 11άδα της Λίβερπουλ ήταν η νεαρότερη που έχει παραταχθεί ποτέ στον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό με μέσο όρο ηλικίας 24 ετών και 26 ημερών!

Οι «κόκκινοι» πέτυχαν το ταχύτερο γκολ στην ιστορία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από μόλις 55 δευτερόλεπτα με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να γίνεται ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του κλαμπ στη διοργάνωση με 22 τέρματα ξεπερνώντας τον Τζέραρντ που τον είχε ισοφαρίσει στο επιβλητικό πέρασμα επί της Αταλάντα στο Μπέργκαμο.

Από τα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το γεγονός πως ο Ρις Γουίλιαμ στο πρώτο ημίχρονο κέρδισε και τις 7 μονομαχίες με τους αντιπάλους του, ενώ, στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπίλι Κουμετιό – που ήταν ballboy στο επικό 4-0 επί της Μπαρτσελόνα – σε ηλικία 18 ετών και 25 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης της Λίβερπουλ που έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ ξεπερνώντας τον Μίκι Ροκέ (18 ετών και 150 ημερών). Βέβαια, η άμυνα των Πρωταθλητών Αγγλίας πέρασε μια μεγάλη ανησυχία βλέποντας τον Εβάντερ να πετυχαίνει το δοκάρι.

Στο 62ο λεπτό κι ενώ υπήρχε οφσάιντ στη φάση, ο ρέφερι βλέποντας και το βίντεο αποφάσισε τελικά να δώσει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κέλεχερ στον Ντρέιερ και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Σολτς για το 1-1. Ο Τσιμίκας αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο για να περάσει στη θέση του ο Ρόμπερτσον ενώ επιστρατεύτηκε και ο Χέντερσον αντί του Κεϊτά για το χώρο του κέντρου.

Η Μίντιλαντ είχε ανεβάσει στροφές και κατάφερε στο 76ο λεπτό να βρει ξανά δίχτυα πάλι με τον Σολτς, όμως υπήρχε οφσάιντ στη φάση κι έτσι το γκολ δεν μέτρησε με το σκορ να παραμένει στην ισοπαλία. Ο ίδιος πρωταγωνιστής στο 86' πήρε μια κεφαλιά με τον Κέλεχερ να διώχνει εντυπωσιακά, ο Μανέ αντικατέστησε τον Ζότα όσο η Μίντιλαντ συνέχιζε να κυκλοφορεί πολύ καλά τη μπάλα και το τελικό 1-1 στέρησε από τη Λίβερπουλ την καλύτερη συγκομιδή βαθμών μετά το 2008-2009 όταν τότε είχε κλείσει με 14 βαθμούς τον όμιλο έναντι των 13 για φέτος... Το χέρι του Μανέ είδε ο VAR στη φάση που σκόραρε ο Μιναμίνο στο 89' και δεν μέτρησε ποτέ το γκολ. 

Στο άλλο ματς του ομίλου η Αταλάντα πέρασε με το 1-0 από το Άμστερνταμ και άφησε εκτός συνέχειας τον Άγιαξ παίρνοντας την πρόκριση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ! 

Η τελική βαθμολογία του 4ου γκρουπ:

1.Λίβερπουλ 13

2.Αταλάντα 11

3.Άγιαξ 7

4.Μίντιλαντ 2

 

 

Κώστας Ζάλιαρης