Βαθύς ύπνος και αποκλεισμός για τη Γιουνάιτεντ, αναβολή για ρατσιστική επίθεση στο Παρί - Μπασακσεχίρ!

Ακόμα κι αν έκανε ξέσπασμα, ακόμα κι αν κυνήγησε μια επική επαναφορά στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο βαθύς ύπνος της Γιουνάιτεντ στο ματς με τη Λειψία την τιμώρησε σκληρά. Ήττα 3-2 από τη Λειψία στη Γερμανία, 3η θέση και Γιουρόπα Λιγκ για το σύνολο του Σόλσκιερ. Χαμός στο άλλος ματς, ρατσιστική επίθεση του 4ου διαιτητή στον βοηθό προπονητή της Μπασακσεχίρ, αποχώρηση παικτών και αναβολή! Στο 1-1 η παντελώς αδιάφορη Τσέλσι με την Κράσνονταρ στο Λονδίνο.



Βαθύς ύπνος και αποκλεισμός για τη Γιουνάιτεντ, αναβολή για ρατσιστική επίθεση στο Παρί - Μπασακσεχίρ!

Η Γιουνάιτεντ χρειαζόταν τουλάχιστον έναν βαθμό για να καταφέρει να βρεθεί στα νοκ-άουτ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και τα έκανε πραγματικά... θάλασσα.

Οι πλευρές της άμυνάς της και κυρίως η δεξιά... έμπαζαν με αποτέλεσμα ο Ανχελίνο με ένα γκολ και μια ασίστ να κάνει μεγάλη ζημιά στην ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Αρχικά στο 2ο λεπτό με ωραίο σουτ στην κίνηση ο πλάγιος μπακ της Λειψίας άνοιξε το σκορ από μπαλιά που έφυγε διαγώνια δίχως να τη σταματήσει κανείς στην άμυνα της Γιουνάιτεντ, ενώ, στο 13' ήταν εκείνος που έκανε τη σέντρα από αριστερά για το δεύτερο δοκάρι όπου ανενόχλητος ο Αϊνταρά έκανε το 2-0 για τους «ταύρους». Ο Νορβηγός τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» προτίμησε τους Μάτιτς, ΜακΤόμινεϊ και Μπρούνο Φερνάντες για τα χαφ σε αυτό το ματς, άφησε τον Πογκμπά στον πάγκο μετά την ιστορία που εκτυλίχθηκε με τον ατζέντη του και τις δηλώσεις περί του τέλους της θητείας του, ενώ, είναι τυχερή η ομάδα του Μάντσεστερ που στο 30ο λεπτό το γκολ του Ορμπάν δεν μέτρησε για οφσάιντ.

Η Λειψία επέλεξε στο δεύτερο ημίχρονο να περιμένει πίσω από τη μπάλα και να υπερασπιστεί το προβάδισμά της και η αλήθεια είναι ότι ναι μεν η Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε με περισσότερο θάρρος στον αγωνιστικό χώρο, όμως, έπρεπε να κάνει πολλά περισσότερα για να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους Γερμανούς. Ο Πολ Πογκμπά πέρασε στο ματς περίπου 25 λεπτά πριν από το φινάλε προκειμένου να διαφοροποιήσει κάτι στον άξονα και να δώσει μεγαλύτερη ώθηση, πάλι όμως η μοναδική τελική στην αντίπαλη εστία ήταν από τον Γκρίνγουντ στο... 9ο λεπτό!

Στο 69ο λεπτό ο Μπρούνο Φερνάντες ανάγκασε τον αντίπαλο γκολκίπερ να επέμβει για να βγάλει τη μπάλα που κατευθυνόταν με προορισμό το βάθος της εστίας του, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Πορτογάλος είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ! Όλα τελείωσαν όταν στο 69' ο Κλάιφερτ κατάφερε να προλάβει τον Ντε Χέα και να εκμεταλλευτεί την σιγουριά του Μαγκουάιρ που άφησε πίσω του τη μπάλα, για να την τσιμπήσει ο επιθετικός της Λειψίας και να γράψει το 3-0! Παρά τις ευκαιρίες που έφτιαξε αμέσως μετά η Γιουνάιτεντ με τους Μπρούνο, Γκρίνγουντ και ΜακΤόμινεϊ, ναι μεν μείωσε στο τελικό 3-2 με το πέναλτι του Φερνάντες (80') και το γκολ του Μαγκουάιρ (82' με κόντρα και στον Κονατέ από κεφαλιά του Πογκμπά στο 82'), όμως, με τη σταθερότητα του... άλλοτε γκολκίπερ της Λίβερπουλ, Γκουλάσι, στα καρέ των «ταύρων», υπέστη την βαριά ήττα και θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ...

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά και την τριάρα από την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Ολντ Τράφορντ», το κλαμπ του Μάντσεστερ δέχεται 3+ τέρματα σε διαδοχικά ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά από τον Απρίλη του 2003!

Στο άλλο ματς του ομίλου, γράφτηκε ιστορία με την απόφαση γι' αποχώρηση των παικτών από τον αγωνιστικό χώρο και τη στήριξη των Παριζιάνων όταν ο τέταρτος διαιτητής αποκάλεσε νέγρο τον βοηθό προπονητή της Μπασακσεχίρ, Πιέρ Γουεμπό. Οι Τούρκοι δεν ήθελαν να ξαναμπούν στο γήπεδο για να παίξουν αν ο τέταρτος συνέχιζε να εμπλέκεται στο ματς και κάπως έτσι η αναμέτρηση αναβλήθηκε για το απόγευμα της Τετάρτης με διαφορετικούς διαιτητές, αφού δεν επρόκειτο να συνεχιστεί την ίδια ημέρα... 

 

 

 

 

Η τελική βαθμολογία του 8ου γκρουπ:

1.Λειψία 12

2.Παρί Σεν Ζερμέν 10 (με τον βαθμό του 0-0 στην διακοπή του αγώνα)

3.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9

4.Μπασακσεχίρ 4 (με τον βαθμό του 0-0 στην διακοπή του αγώνα)

Ευκαιρία για δοκιμές και χρόνο συμμετοχής στους «μπλε»

Η Τσέλσι είχε την ευκαιρία για αλλαγές και για χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν όσες συμμετοχές θα ήθελαν και θα μπορούσε να τους προσφέρει ο Φρανκ Λάμπαρντ. Ο Άγγλος φρέσκαρε την 11άδα των «μπλε», έβαλε τον Κέπα κάτω απ' τα δοκάρια, όμως ο Ισπανός δεν κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν». Με ωραίο σουτ στην κλειστή γωνία ο Καμπελά στο 24ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την Κράσνονταρ με ωραίο τρόπο στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ωστόσο, η χαρά των φιλοξενούμενων διήρκησε μόλις τέσσερα λεπτά.

Η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα ο Ζορζίνιο στο 28' για το 1-1 της αναμέτρησης στο Λονδίνο. Η εμφάνιση των Χάβερτς και Γκίλμουρ ήταν κάπως αξιοπρόσεκτη από πλευράς Λονδρέζων που είχαν εξασφαλισμένη πρόκριση και πρωτιά στον όμιλό τους και ασφαλώς δεν είχαν κανέναν λόγο να πατήσουν ούτε στο ελάχιστο το γκάζι σε αυτό το παιχνίδι και σε ένα τόσο φορτωμένο πρόγραμμα με συνεχή παιχνίδια. Παρ' όλα αυτά οι «μπλε» έψαξαν την ανατροπή προκειμένου να κλείσουν τον όμιλο με θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο, το 1-1 παρέμεινε με τον Ολιβιέ Ζιρού να μπαίνει με αλλαγή και να συμπληρώνει 100 συμμετοχές με την μπλε φανέλα. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σεβίλλη έφτασε άνετα στο τελικό 3-1 επί της Ρεν. 

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1.Τσέλσι 14

2.Σεβίλλη 13

3.Κράσνονταρ 5

4.Ρεν 1

Κώστας Ζάλιαρης