Ξεκούραστο απόγευμα για τη Σίτι (vids)

Η Φούλαμ δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση ν' αποτελέσει εμπόδιο για τη Σίτι που έφτασε πολύ εύκολα στο τελικό 2-0 και δεν ανησύχησε ποτέ από τους Λονδρέζους που αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο. Στο 1-1 έμειναν Μπέρνλι και Έβερτον στο Turf Moor, σε ματς που έδωσαν μεγάλη μάχη οι Πίκφορντ και Πόουπ κάτω απ' τα δοκάρια!  



Ξεκούραστο απόγευμα για τη Σίτι (vids)

Όπως ακριβώς θα το φανταζόταν οποιοσδήποτε έχοντας παρακολουθήσει έστω και ελάχιστα το φετινό πρωτάθλημα και τις δύο ομάδες που αγωνίζονται στο Etihad κύλησε το ματς στο Μάντσεστερ. Στο 700ο παιχνίδι καριέρας του Πεπ Γκουαρδιόλα στην άκρη του πάγκου, οι «πολίτες» είχαν πάρει από πολύ νωρίς το προβάδισμα με δύο γκολ, αφού, μόλις στο 5ο λεπτό με εύκολο πλασέ του Στέρλινγκ από ακόμα μια ασίστ του Ντε Μπρόινε έγινε το 1-0. Το δεύτερο γκολ ήρθε με τον Άγγλο να κερδίζει πέναλτι στο 26' και τον Βέλγο να εκτελεί εύστοχα.

Η Σίτι είχε την απόλυτη υπεροχή, η Φούλαμ αδυνατούσε να ξεμυτίσει και να δείξει τόλμη για να παίξει κι εκείνη στο ματς και το Σαββατιάτικο απόγευμα αποδείχθηκε πανεύκολο για τους «γαλάζιους» του Πεπ. Στο 47' ο Ντε Μπρόινε είχε και δοκάρι και η Φούλαμ έδειξε ν' αρχίσει να παίζει τη μπάλα στα πόδια της μετά το 70'. Στο 76ο λεπτό από προσπάθεια του Καβαλέιρο μπλόκαρε εύκολα ο Έντερσον σε μια πρώτη... κάτι σαν φάση από πλευράς Λονδρέζων και όλα κύλησαν ομαλά και ήρεμα για τη Σίτι μέχρι το φινάλε. 

 

 

 

 

 

 

Νωρίτερα στο Turf Moor οι μεγάλοι πρωταγωνιστές πέρα από τους σκόρερ ήταν οι δύο τερματοφύλακες που τουλάχιστον στο δεύτερο μέρος έκαναν τα πάντα για να μην ηττηθεί η ομάδα τους και τελικά κατάφεραν να χαρίσουν σε Μπέρνλι και Έβερτον από έναν βαθμό έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα. Οι «clarets» έπειτα από μόλις 127 δευτερόλεπτα στο ματς άνοιξαν το σκορ με προσπάθεια του Μπρέιντι εκτός περιοχής, με τον Πίκφορντ να έχει δεχθεί το 5ο γκολ για φέτος έξω από το «κουτί» για το 1-0 της ομάδας του Σον Ντάις.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους από ασίστ του Ριτσάρλισον ο Κάλβερτ – Λιούιν με το 11ο φετινό του τέρμα ισοφάρισε με προβολή για το τελικό 1-1. Με αυτό το αποτέλεσμα η Έβερτον έμεινε με μόλις μια νίκη στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια της σε πλήρη αντίθεση με το εκπληκτικό ξεκίνημα που είχε κάνει στη σεζόν, ενώ, η Μπέρνλι παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης