Έκανε πάρτι με τον κόσμο της η Άρσεναλ!

Έπειτα από εννέα μήνες, οι οπαδοί επέστρεψαν σε γήπεδο της Πρέμιερ Λιγκ και η Άρσεναλ το χάρηκε και με το παραπάνω! Οι «κανονιέρηδες» που ήδη είχαν προκριθεί στα νοκ-άουτ, πέτυχαν τρία γκολ από το πρώτο μέρος απέναντι στη Ραπίντ Βιέννης για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και έφτασαν στο τελικό 4-1 πανεύκολα.  



Έκανε πάρτι με τον κόσμο της η Άρσεναλ!

Ο Gunnersaurus επέστρεψε μετά την ιστορία που εκτυλίχθηκε με την απόλυσή του λόγω περικοπών ελέω της πανδημίας και την επαναπρόσληψη του ανθρώπου που επί δεκαετίες φοράει τη στολή της μασκότ, με τον κόσμο να έχει ξεσηκωθεί και να θεωρεί άδικη την απόφαση που είχε παρθεί αρχικά για τον διωγμό του υπαλλήλου.

Οι «κανονιέρηδες» βγήκαν στο γήπεδο υπό τις ιαχές 2.000 οπαδών τους που αν και τόσοι λίγοι έκαναν τη διαφορά σε σχέση με ό,τι αντικρίζουν οι ποδοσφαιριστές όλους αυτούς τους μήνες με τις άδειες εξέδρες. Η φωνή του κόσμου έδωσε... φτερά στους παίκτες του Αρτέτα κι εκείνοι έκαναν... πάρτι.

Τρομερό γκολ από απόσταση από τον Λακαζέτ στο 10ο λεπτό, κεφαλιά στα δίχτυα από τον Πάμπλο Μάρι στο 18' στο πρώτο του παιχνίδι μετά από τον Ιούνιο επιστρέφοντας από τραυματισμό και μπαίνοντας αμέσως στην 11άδα, ενώ, στο 44' ο Ενκέτια με διπλή προσπάθεια από ασίστ του Ρέις Νέλσον έκανε το 3-0 για τους Λονδρέζους που έπαιζαν όμορφα και επιθετικά προς απόλυτη ικανοποίηση του κόσμου τους.

Η Άρσεναλ εξεπλάγην και αιφνιδιάστηκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους όταν η Ραπίντ μείωσε από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Από γύρισμα του Κιταγκάβα στην περιοχή για τον Αράσε, αυτός δοκίμασε δυο φορές να σκοράρει, η μπάλα κόντρα και τις δύο στον Κολάσινατς, με τον Ιάπωνα τελικά να καταφέρνει με δυνατό σουτ να σκοράρει για το 3-1.

Οι Αυστριακοί δεν είχαν στοιχεία που θα μπορούσαν να τρομάξουν τους παίκτες του Αρτέτα, οι οποίοι συνέχισαν να φτιάξουν ευκαιρίες για γκολ και βρήκαν και τέταρτο τέρμα. Με τον Εμίλ Σμιθ – Ρόου να έχει περάσει στο ματς στο 63', ο νεαρός από ασίστ του Μέιτλαντ – Νάιλς σε γρήγορη επίθεση είχε εύκολη δουλειά να πλασάρει στο 66' για το 4-1.

Αξιοσημείωτη ήταν και η μεγάλη επιστροφή του Καλούμ Τσέιμπερς που τελευταία φορά είχε παίξει τον Δεκέμβρη του 2019 (!) και συμμετείχε στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης με την Ραπίντ. Το γεγονός πως η Άρσεναλ δεν πέτυχε και πέμπτο γκολ, οφείλεται στον πορτιέρε των φιλοξενούμενων, Ρίτσαρντ Στρέμπινγκερ.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μόλντε έφτασε εύκολα στο τελικό 3-1.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1.Άρσεναλ 15

2.Μόλντε 9

3.Ραπίντ Βιέννης 6

4.Ντάνταλκ 0

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης