Πέρασε η Τότεναμ, απομένει η πρωτιά για τη Λέστερ

Η Τότεναμ προκρίθηκε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ με το γεμάτο 3-3 στην έδρα της Λίντσερ και πλέον μόνο με νίκη κόντρα στην Άντβερπ την τελευταία αγωνιστική θα μπορεί να πάρει την πρωτιά του ομίλου της. Δίχως κάτι ιδιαίτερο αφού όλα είχαν κριθεί, η Λέστερ ηττήθηκε 1-0 από την Ζόρια και οφείλει να υπερασπιστεί την πρώτη θέση του γκρουπ κόντρα στην Μπράγκα. 



Πέρασε η Τότεναμ, απομένει η πρωτιά για τη Λέστερ

Το μόνο θετικό για την Τότεναμ από την εμφάνιση του πρώτου μέρους – με τον Ζοσέ Μουρίνιο να κάνει 8 αλλαγές στην 11άδα – ήταν η απόδοση του Τζο Χαρτ κάτω απ' τα δοκάρια και το γεγονός πως η λονδρέζικη ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει πριν από την ανάπαυλα. Η Λίντσερ άξιζε το γκολ που πέτυχε στο 42ο λεπτό όταν ο Χόιμπιεργκ έπεσε και ο Μίχορλ με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Τότεναμ κέρδισε πέναλτι για χέρι που έγινε στην περιοχή με τον Γκάρεθ Μπέιλ να εκτελεί εύστοχα για το 1-1.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, πολύ γρήγορα, τα «σπιρούνια» έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή, με τον Σον στο 56' με τον Νοτιοκορεάτη να μη χάνει την ευκαιρία στο τετ-α-τετ έπειτα από την προωθημένη μπαλιά του Ντομπελέ και να διαμορφώνει το 2-1. Το come-back αφύπνισε την Τότεναμ που έφτιαξε κι άλλες καλές στιγμές για γκολ ώστε να διευρύνει το προβάδισμα και να χαλαρώσει, ωστόσο, αυτή που σκόραρε ήταν η Λίντσερ! Με χαμηλό σουτ του Έγκεσταϊν στο 84' και με τον Χαρτ να φτάνει στη μπάλα αλλά να μην καταφέρνει να τη σταματήσει, ήρθε η ισοφάριση, όμως δεν διατηρήθηκε για πολύ!

Στο 86' ο Ρίσινγκερ γκρέμισε τον Μπέργκβαϊν στην περιοχή και η τάξη αποκαταστάθηκε με άμεση απάντηση από την Τότεναμ για το 3-2 των Λονδρέζων με εύστοχο χτύπημα του Ντέλε Άλι από την άσπρη βούλα. Το τελικό 3-3 διαμόρφωσε με εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής ο Καραμόκο! Στο άλλο παιχνίδι η Άντβερπ έφτασε στο 3-1 απέναντι στην Λουντογκόρετς και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική για την πρώτη θέση! 

Η βαθμολογία του 10ου ομίλου:

1.Άντβερπ 12

2.Τότεναμ 10

3.Λίντσερ 7

4.Λουντογκόρετς 0

 

 

Η Λέστερ είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση από το τρομερό 3-3 με την Μπράγκα που διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις πριν από μια εβδομάδα. Παρ' όλα αυτά η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς είχε τον έλεγχο, αν και μέχρι το 60' δεν είχε τελική στην εστία. Είχε 9 προσπάθειες για γκολ, οι έξι εκτός στόχους και οι τρεις μπλοκαρίστηκαν. Το παιχνίδι ουδέποτε κέρδισε το ενδιαφέρον όσων το παρακολούθησαν από τη στιγμή που και οι δύο ομάδες έδειχναν απλά να θέλουν να τελειώνουν για να φύγουν από το γήπεδο δίχως να κυνηγήσουν κάτι. Παρ' όλα αυτά η Ζόρια έφτασε στο γκολ βρίσκοντας ευάλωτη την άμυνα των «αλεπούδων» και με προβολή του Σαγιαντμάνες στο 84' έγινε το 1-0. Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπράγκα πέρασε εύκολα με το 4-2 από την Αθήνα κόντρα στην ΑΕΚ.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:

1.Λέστερ 10

2.Μπράγκα 10

3.Ζόρια 6

4.ΑΕΚ 3

 

 

Κώστας Ζάλιαρης