Υπέροχος Ζιρού, αγχωτικό φινάλε ομίλου για τη Γιουνάιτεντ

Με καρέ του εκπληκτικού Ολιβιέ Ζιρού που δεν σταματάει ν' αποστομώνει όσους τον υποτιμούν, η Τσέλσι έφτασε στο 4-0 επί της Σεβίλλης στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και κατέκτησε την κορυφή στον 5ο όμιλο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε 3-1 από την Παρί στο «Ολντ Τράφορντ» και χρειάζεται σίγουρα αποτέλεσμα απέναντι στην Λειψία στην τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί. Μειονεκτεί στην ισοβαθμία με τους Γάλλους για την κορυφή...



Υπέροχος Ζιρού, αγχωτικό φινάλε ομίλου για τη Γιουνάιτεντ

Η Τσέλσι έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση από το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ρεν, εκεί όπου ο Ζιρού στις καθυστερήσεις χάρισε τη νίκη και το εισιτήριο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ξεκίνησε στο ματς με τους Σεβιγιάνους με τον Γάλλο στην επίθεση και τον Πούλισικ να επανέρχεται. Ο Λάμπαρντ δικαιώθηκε για τις επιλογές του και ο Ζιρού με ωραίο κοντρόλ και τελείωμα μόλις στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους «μπλε». Η αλήθεια είναι πως οι Λονδρέζοι έδειχναν αρκετά επικίνδυνοι όταν επιχειρούσαν να τρέξουν στο γήπεδο, όμως, χρειαζόταν η ηρεμία και η διαχείριση του ρυθμού καθώς δεν υπήρχε λόγος για να συνεχίσουν οι «μπλε» να παίζουν... στα κόκκινα.

Ο Ολιβιέ Ζιρού αφού πήρε φανέλα βασικού θα συνέχιζε τα... δικά του και θ' αποδείκνυε ξανά πόσο αποτελεσματικός και ικανότατος επιθετικός είναι. Από ωραίο άνοιγμα του Κόβασιτς, ο Γάλλος βρέθηκε ωραία στο χώρο, έβαλε τον αμυντικό στην πλάτη του και τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ για να κάνει το 2-0 για την Τσέλσι στο 54o λεπτό. Αφού έχασε αυτή τη στιγμή, ο Μαρσιάλ στο 58' προσπάθησε να φτιάξει για τον Καβάνι το γκολ της ανατροπής, όμως, ο Matador πέτυχε το δοκάρι με τρομερή λόμπα από τα 20 μέτρα εχοντας δει τον Κέιλορ Νάβας να βγαίνει αρκετά από τα καρέ του!

Στο 75ο λεπτό ο Ζιρού ολοκλήρωσε και το χατ-τρικ του και μάλιστα με κάθε γκολ να επιτυγχάνεται με διαφορετικό τρόπο! Από σέντρα του Καντέ έκανε κίνηση προς το πρώτο δοκάρι ανενόχλητος και με υπέροχη κεφαλιά έγραψε το 3-0. Κι όμως είχε κι άλλο! Κέρδισε και πέναλτι στο 82ο λεπτό και φυσικά δεν το άφησε σε κανέναν άλλον, φτάνοντας και στο καρέ για το τελικό 4-0 στην Ανδαλουσία!

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1.Τσέλσι 13

2.Σεβίλλη 10

3.Κράσνονταρ 4

4.Ρεν 1

Η Γιουνάιτεντ άργησε περίπου 15 λεπτά να μπει στο κλίμα της αναμέτρησης και... είχε προλάβει να βρεθεί πίσω στο σκορ σε αυτό το διάστημα. Οι Νεϊμάρ και Μπαπέ έπαιξαν ωραία το 1-2 στο 6ο λεπτό, ο Γάλλος έκανε σουτ, από το ριμπάουντ ο Βραζιλιάνος περίμενε να ελέγξει τα γκελ της μπάλας και κατάφερε στην κλειστή γωνία να νικήσει τον Ντε Χέα για το 1-0. Η Γιουνάιτεντ θα έπρεπε να έχει παίκτη λιγότερο από το 20ο λεπτό όταν ο Φρεντ έκανε κίνηση απώθησης στον Παρέδες με το κεφάλι, με τον ρέφερι να το τσεκάρει και να δίνει τελικά κίτρινη κι όχι την κόκκινη που ορίζεται από τον κανονισμό, για να έρθει τελικά η ισοφάριση στο 32' από τον Ράσφορντ που σούταρε και κόντραρε στον Ντανίλο για να μπερδέψει τον Νάβας και να γίνει το 1-1.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρος ο Άντονι Μαρσιάλ θα μπορούσε να έχει φέρει τούμπα το ματς από στρώσιμο του Ράσφορντ στην περιοχή, όμως, το σώμα του Φλορέντσι που έτρεξε πάνω του και η κίνηση του Νάβας για να πέσει, μάλλον αποσυντόνισαν τον Γάλλο που σούταρε μονομιάς και πολύ ψηλά χάνοντας σπουδαία ευκαιρία. Η Παρί στην πρώτη καλή ευκαιρία της έπειτα από ώρα, ισοφάρισε στα δοκάρια στο 64' όταν από γύρισμα του Φλορέντσι από αριστερά, ο Μαρκίνιος πήρε την κεφαλιά με κακή τοποθέτηση του σώματος και με την καμπύλη που πήρε η μπάλα χτύπημα στο οριζόντιο δοκάρια της εστίας. Αυτή η φάση άλλαξε τα πάντα καθώς οι Παριζιάνοι πήραν τα πάνω τους.

Στο 68' ο Μπάκερ από πλάγια θέση με διαγώνιο σουτ είδε τον Ντε Χέα να διώχνει σε κόρνερ και από τη στημένη φάση, το σουτ του Ερέρα βοήθησε τον Ντιαλό να κάνει το γύρισμα στον Μαρκίνιος κι αυτός με προβολή να γράψει το 2-1. Δυο λεπτά αργότερα ο Φρεντ είδε και τη δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Ερέρα, η Γιουνάιτεντ έμενε με δέκα και τα πάντα στράβωσαν τελείως. Στο 89ο λεπτό ο Μπαπέ έχασε και ανεπαναληπτο τετ-α-τετ για το τρίτο γκολ των Γάλλων, το οποίο ωστόσο ήρθε από τον Νεϊμάρ στο 90' + 1' από ασίστ του Ραφίνια, με τον Ντε Χέα να έχει εξουδετερωθεί.

Το αρνητικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Σόλσκιερ, την καλεί να πάρει απαραίτητα αποτέλεσμα στη Γερμανία απέναντι στη Λειψία στην τελευταία αγωνιστική. Περνάει και με βαθμό η Γιουνάιτεντ λόγω και του 5-0 στο πρώτο παιχνίδι με τους Γερμανούς στο «Ολντ Τράφορντ», όμως φαίνεται να γλιστράει για τα καλά η πρωτιά του γκρουπ. Αυτό διότι αν η Παρί πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Μπασάκσεχιρ, θα ολοκληρώσει τον όμιλο στην κορυφή οτιδήποτε κι αν συμβεί στην Γερμανία, αφού οι Γάλλοι υπερτερούν στην ισοβαθμία και με τους «κόκκινους διαβόλους» και με τους «ταύρους».

Η βαθμολογία του 8ου γκρουπ:

1.Παρί Σεν Ζερμέν 9 (+3 διαφορά τερμάτων)

2.Μαντσεστερ Γιουναιτεντ 9 (+6 διαφορά τερμάτων)

3.Λειψία 9 (-2 διαφορά τερμάτων)

4.Μπασακσεχίρ 3

Κώστας Ζάλιαρης