Το σενάριο για τη μεγάλη αλλαγή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Προκειμένου να εξαφανίσει τις... συχνές σκέψεις των μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης για μια δική τους κλειστή Λίγκα, η UEFA φέρεται να έχει σκεφτεί διεξοδικά μια νέα μορφή για το Τσάμπιονς Λιγκ με ισχύ από το 2024 και μετά...



Το σενάριο για τη μεγάλη αλλαγή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Σύμφωνα με τους Times, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θέλει να αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής του κορυφαίου της θεσμού και αντί για 8 ομίλους των τεσσάρων ομάδων όπως έχει καθιερωθεί, να μπουν όλοι οι σύλλογοι σε μια βαθμολογία - σαν κλειστή Λίγκα - δίχως όμως να παίζουν όλοι με όλους. 

Το σενάριο έχει να κάνει με ένα πρωτάθλημα 32 ή 36 ομάδων, από τις οποίες για κάθε ομάδα θα αντιστοιχούν 10 αντίπαλοι για 5 ματς εντός και άλλα τόσα εκτός έδρας. 

Η επιλογή των αντιπάλων θα γίνει βάσει βαθμολογίας δυναμικότητας ώστε φυσικά οι πιο ισχυροί να έχουν και τα περισσότερα... ντέρμπι που θα προσεγγίζουν και μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου και νούμερα τηλεθέασης. 

Σε ό,τι αφορά την επίδραση που ενδεχομένως να έχει αυτό για τα αγγλικά κλαμπ, θεωρείται δεδομένο πως δεν θα υπάρχει Λιγκ Καπ και θα καταργηθούν οι επαναληπτικοί αγώνες στο Κύπελλο Αγγλίας. 

Οι πρώτες 16 ομάδες της βαθμολογίας του νέου Τσάμπιονς Λιγκ θα προκρίνονται σε μια νέα φάση νοκ-άουτ αγώνων, με την πρωτοπόρο να παίζει με την 16η, τη δεύτερη ομάδα με την 15η και τα ζευγαρώματα να πηγαίνουν αναλογικά...

Οι ομάδες στις θέσεις 17-24 θα κατευθύνονται στο Γιουρόπα Λιγκ...

Κώστας Ζάλιαρης