Πρώτες και ωραίες οι Λίβερπουλ και Σίτι

Κατακτώντας την κορυφή των ομίλων τους προκρίνονται στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ οι Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι αφού η καθεμιά τους πήρε αυτό που έπρεπε στην 5η αγωνιστική. Πέρασε δύσκολα αλλά έφτασε στο 1-0 επί του Άγιαξ η ομάδα του Κλοπ, μόχθησε για να συνεχίσει το απόλυτο το σύνολο του Πεπ αλλά έμεινε στο 0-0 απέναντι στην Πόρτο.  



Πρώτες και ωραίες οι Λίβερπουλ και Σίτι

Ο Άγιαξ παρουσιάστηκε με τέτοιο τρόπο στο «Άνφιλντ» που προκάλεσε πολλά προβλήματα στη Λίβερπουλ και φανέρωσε τις αδυναμίες που ταλαιπωρούν τον τελευταίο καιρό την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Ο 22χρονος Κέλεχερ λόγω μικρού προβλήματος που αντιμετώπισε ο Άλισον πήρε το βάπτισμα του πυρός στο Τσάμπιονς Λιγκ στην εστία των Πρωταθλητών Αγγλία, με τον Αίαντα να έχει κατοχή μπάλας πάνω από 60% κατά διαστήματα και τους «κόκκινους» να παραμένουν νωθροί στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

Οι Ολλανδοί ενώ θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί στο δεύτερο μέρος ξαφνικά βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ! Ο Ντάβι Κλάασεν απείλησε την εστία του Κέλεχερ με την επανέναρξη της αναμέτρησης, στο 57ο λεπτό ο Νταβίντ Νέρες από πολύ δύσκολη θέση και υπό την πίεση του Νίκο Γουίλιαμς πέτυχε το δοκάρι και στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε το γκολ για τη Λίβερπουλ! Από σέντρα του νεαρού δεξιού μπακ των «κόκκινων», ο Ονάνα έκανε τεράστιο λάθος βλέποντας τη μπάλα να πηγαίνει προς το δεύτερο δοκάρι, την άφησε, αλλά εκεί πετάχτηκε ο Κέρτις Τζόουνς και με προβολή έκανε το 1-0 στο 58'! Αυτή η στιγμή αρκούσε για να αλλάξει το μομέντουμ στην αναμέτρηση και η ομάδα του Κλοπ να πάρει τα πάνω της με τον Ονάνα πλέον να εμφανίζεται ιδιαίτερα ασταθής και διόλου σίγουρος στις ενέργειές του. Ο Κέλεχερ στο 89' έκανε σωτήρια επέμβαση σε κεφαλιά από θέση βολής από τον Χούντελαρ και κάπως έτσι παρέμεινε το 1-0 που οδηγεί τη Λίβερπουλ στα νοκ-άουτ ως πρωτοπόρο του 4ου ομίλου. Στο άλλο ματς, Αταλάντα και Μίντιλαντ έμειναν στο 1-1.

Η βαθμολογία του 4ου γκρουπ:

1.Λίβερπουλ 12

2.Αταλάντα 8

3.Άγιαξ 7

4.Μίντιλαντ 1

Η Σίτι με εξασφαλισμένη την πρόκριση από την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και με την ανάγκη για έναν βαθμό προκειμένου να σιγουρέψει και την πρωτιά στον όμιλό της, ήταν αρκετά χαλαρή απέναντι στην Πόρτο. Και πάλι, όμως, ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Οι «πολίτες» με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να επιστρέφει και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να μην ξεκινάει και να βρίσκεται στον πάγκο, είχαν δυο καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη ήρθε με τον Φεράν Τόρες που στο 22' υποχρέωσε τον αντίπαλο γκολκίπερ σε επέμβαση ενώ στο 40' ο Στέρλινγκ είδε αμυντικό να σταματάει τη μπάλα πάνω στη γραμμή με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα.

Η Σίτι ήθελε να πάρει το ματς και από τη στιγμή που είχε την υπεροχή έναντι των Πορτογάλων συνέχισε να κυνηγάει το γκολ ή τα γκολ που θα της έδιναν όλους τους βαθμούς από το ματς. Στο 60ο λεπτό ξανά ο Στέρλινγκ προσπάθησε να βρει δίχτυα αλλά ο Μαρτσεσίν του αρνήθηκε το σκοράρισμα κρατώντας το «μηδέν». Ο Άγγλος επιθετικός είχε... λυσσάξει να σκοράρει αλλά και στο 71' ο Ρούμπεν Ντίας έδιωξε προτού η μπάλα περάσει την τελική γραμμή και η Σίτι πάρει το προβάδισμα. Στο 80' ήρθε το γκολ για τη Σίτι αλλά αυτή τη φορά ακυρώθηκε για οφσάιντ! Ο Ρόδρι φαίνεται πως ήταν εκτεθειμένος προτού γίνει η σέντρα για τον Γκάμπριελ Ζέσους ο οποίος πρώτα με κεφαλιά βρήκε το δοκάρι και στο ριμπάουντ σκόραρε, ωστόσο, υπήρχε παράβαση και το αντιλήφθηκε ο VAR για να μην καταλογίσει το τέρμα στον Βραζιλιάνο... Το τελικό 0-0 λίγο ενόχλησε τους «πολίτες» που απλά έχασαν το απόλυτο αλλά εξασφάλισαν και την κορυφή του ομίλου τους. Στο άλλο παιχνίδι, η Μαρσέιγ επικράτησε με ανατροπή 2-1 του Ολυμπιακού.

Η βαθμολογία του 3ου γκρουπ:

1.Μάντσεστερ Σίτι 13

2.Πόρτο 10

3.Ολυμπιακός 3

4.Μαρσέιγ 3

Κώστας Ζάλιαρης