Πειθαρχία... κορυφής για Τότεναμ (vid)

Σε ένα ντέρμπι που δεν ήταν εντυπωσιακό, αλλά είχε τακτική ποιότητα και ρυθμό για ένα ημίχρονο, Τσέλσι και Τότεναμ έμειναν στο 0-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να επιστρέφει στην κορυφή και να υπερέχει της Λίβερπουλ στην ισοβαθμία.  



Πειθαρχία... κορυφής για Τότεναμ (vid)

Η λονδρέζικη «μονομαχία», είναι η αλήθεια πως δεν θα μείνει για πολύ καιρό στο μυαλό των οπαδών των Τσέλσι και Τότεναμ έπειτα από τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε το μεταξύ τους ματς.

Οι «μπλε» βρήκαν δίχτυα με τον Βέρνερ στο πρώτο μέρος αλλά ορθά δεν μέτρησε ποτέ το γκολ για οφσάιντ στον Γερμανό, ενώ, τα «σπιρούνια» είχαν σε πολύ καλή μέρα κυρίως στο πρώτο 45λεπτο τον Τανγκί Ντομπελέ στη μεσαία γραμμή, αλλά και τον Στίβεν Μπέργκβαϊν που είχε καλό σουτ το οποίο όμως έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μεντί.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς δεν ήταν καθόλου καλό, ο Έιμπραχαμ ήταν κάπως... ανησυχητικός για τα μετόπισθεν της Τότεναμ δίχως όμως να συμμετέχει σε κάποια εξαιρετική ευκαιρία, ο Φρανκ Λάμπαρντ έβαλε στο παιχνίδι και τον Πούλισικ και τον Χάβερτς αφού οι Βέρνερ και Ζίγιεχ δεν μπορούσαν να βοηθήσουν, όμως, η πρώτη τελική στην εστία ήρθε... στο 81'! Ήταν ένα σουτ του Μάουντ που ανάγκασε τον Γιορίς να πέσει για να διώξει, τελικά ούτε ο Ζιρού βοήθησε όσο ήταν στον αγωνιστικό χώρο, αφού στο 93' έχασε τεράστια στιγμή με πλασέ από λάθος του Ρόντον!

Το 0-0 έστειλε την Τότεναμ στην κορυφή πάνω από τη Λίβερπουλ στην ισοβαθμία και την Τσέλσι να παραμονεύει στο -2...

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Μεντί, Τζέιμς, Ζούμα, Τιάγκο Σίλβα, Τσίλγουελ, Κόβασιτς, Καντέ, Μάουντ, Ζίγιεχ (83' Χάβερτς), Έιμπραχαμ (79' Ζιρού), Βέρνερ (74' Πούλισικ)

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Ροντόν, Ντάιερ, Ρεγκιλόν, Σισοκό, Χόιμπιεργκ, Σον (90' + 2' Μόουρα), Ντομπελέ (65' Λο Σέλσο), Μπέργκβαϊν (89' Ντέιβις), Κέιν

Κώστας Ζάλιαρης