Στενάχωρη ισοπαλία για Σίτι (vids)

Αν και θα μπορούσε να έχει ανατρέψει την κατάσταση από το πρώτο ημίχρονο και να πάρει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, η Σίτι έμεινε στο 1-1 με τη Λίβερπουλ μπορεί να θεωρήσει ότι αρκετά τυχερή που έφυγε από το Etihad με βαθμό. Σαλάχ και Ζέσους τα γκολ, έχασε πέναλτι ο Ντε Μπρόινε. Με γκολ του Βάρντι η Λέστερ 1-0 την Γουλβς νωρίτερα και οι «αλεπούδες» βρίσκονται στην κορυφή στη διακοπή του πρωταθλήματος!   



Στενάχωρη ισοπαλία για Σίτι (vids)

Ο Κλοπ θέλησε να βάλει ό,τι πιο επιθετικό είχε στο ρόστερ του κι έτσι δεν μπήκε στο δίλημμα Φιρμίνο ή Ζότα αλλά τους πέταξε και τους δύο στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του ντέρμπι! Η Λίβερπουλ προσπάθησε από την αρχή να βάλει δύσκολα στη Σίτι και να την πιάσει από τον λαιμό, χάνοντας καλές ευκαιρίες από τα πρώτα λεπτά και καταφέρνοντας να είναι εκείνη που άνοιξε το σκορ. Ο Μανέ ανατράπηκε από τον Γουόκερ σε πολύ όμορφη κίνηση από αριστερά εντός περιοχής και ο Σαλάχ εκτέλεσε εύστοχα στο 13' για το 1-0. Οι «κόκκινοι» είχαν ψυχραιμία, ικανότητα να βγάλουν τη μπάλα από την άμυνά τους και να φύγουν στην αντεπίθεση, όμως, εκεί όλο και κάτι στράβωνε κάθε φορά στις συνεργασίες των Μανέ, Σαλάχ και Φιρμίνο.

Η Σίτι μετά το πρώτο 20λεπτο άρχισε ν' ανεβαίνει και ν' αντιδρά στην κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο σκορ και ο Γκάμπριελ Ζέσους στο 31' από ωραίο γέμισμα του Ντε Μπρόινε, έκανε εξαιρετική ντρίμπλα με τον Αλεξάντερ – Άρνολντ στην πλάτη και με πλασέ νίκησε τον Άλισον για το 1-1! Οι «πολίτες» έχασαν πέναλτι με τον Βέλγο σούπερ σταρ λίγο πριν την ανάπαυλα έπειτα από χέρι του Τζο Γκόμες, ενώ, στην περιοχή του Έντερσον, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας σταμάτησε ένα δυνατό σουτ του Αλεξάντερ – Άρνολντ από πλάγια θέση και πρόλαβε τον Ζότα προτού πάρει το «ριμπάουντ» για να σκοράρει σε κενή εστία.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι δεν είχε τον ίδιο έντονο ρυθμό, οι αλλαγές δεν βοήθησαν κανέναν, η Σίτι έδειχνε να έχει περισσότερες δυνάμεις για να συνεχίσει να κυνηγάει την ανατροπή και να πάρει όλους τους βαθμούς, όμως δεν υπήρξαν οι μεγάλες ευκαιρίες όπως στο πρώτο 45λεπτο κι έτσι διατηρηθηκε το 1-1. 

Νωρίτερα, η Λέστερ είχε καταφέρει ν' αναρριχηθεί στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ με τον Τζέιμι Βάρντι να εκτελεί εύστοχα το πρώτο πέναλτι στο 15' και να τον νικάει ο Ρουί Πατρίσιο λίγο αργότερα στο πρώτο ημίχρονο! Ο Άγγλος στράικερ αρκούσε τελικά που πέτυχε μονάχα ένα γκολ, αφού με αυτό το 1-0 η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ανέβηκε στο πρώτο σκαλί της βαθμολογίας.

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης