Αεράτες νίκες για Λέστερ και Άρσεναλ, με 200άρη Κέιν η Τότεναμ

Τρία στα τρία για τις αγγλικές ομάδες το βράδυ της Πέμπτης στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι Λέστερ και Άρσεναλ συνέχισαν με το απόλυτο στην 3η αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης φτάνοντας σε πολύ μεγάλες νίκες επί των Μπράγκα (4-0) και Μόλντε (4-1) αντίστοιχα. Με τον Κέιν να φτάνει στα 200 τέρματα με τη φανέλα της Τότεναμ τα «σπιρούνια» επικράτησαν 3-1 της Λοντογκόρετς.  



Αεράτες νίκες για Λέστερ και Άρσεναλ, με 200άρη Κέιν η Τότεναμ

Στο ομιχλώδες Λέστερ, το παιχνίδι επιβράβευσε όσους το παρακολούθησαν με τον ρυθμό που είχε και βοήθησε το γεγονός πως η Μπράγκα ήθελε να παίξει κανονικά στο King Power Stadium. Οι «αλεπούδες» προηγήθηκαν στο 20ο λεπτό με διπλή προσπάθεια του Ιεανάτσο αφού πρώτα νικήθηκε από τον Ματέους και στο «ριμπάουντ» κατάφερε να σκοράρει. Ο Μάντισον ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ομάδας του Ρότζερς, με τον Άγγλο μεσοεπιθετικό να χάνει τεράστια ευκαιρία λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου...

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ιεανάτσο στο 48' πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και δεύτερο της ομάδας του με τύχη αλλά και ικανότητα. Αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή και με πλάτη στην εστία, απλά γύρισε, έκανε το αριστερό σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0. Η Λέστερ κυριαρχόντας και έχοντας και μεγάλη άνεση πλέον, έφτασε και σε τρίτο γκολ με υπέροχο τρόπο. Ο Ιεανάτσο στο 68' έκανε κίνηση από αριστερά στην περιοχή, έγινε η κάθετη πάσα προς εκείνον κι αυτός με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Πρατ που είχε εύκολο έργο να τελειώσει τη φάση για το 3-0. Το τέταρτο και τελευταίο γκολ της αναμέτρησης για το 3x3 των Πρωταθλητών του 2016 στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ έγραψε ο Μάντισον με εύνοια στις κόντρες και τελείωμα στο 78ο λεπτό.

Η Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» αιφνιδιάστηκε και αφού έχασε ευκαιρία για γκολ μόλις στο 5ο λεπτό με τον Εκνέτια, όταν ο Μπγιόρνακ πρόλαβε και απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρόπο να πάρουν προβάδισμα! Με μακρινό σουτ του Έλινγκσεν, η Μόλντε προηγήθηκε στο Λονδίνο και έβαλε δύσκολα στους «κανονιέρηδες»!

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα στο 45' ευτύχησε σε αντεπίθεση να δει τον Χάουγκεν να βάζει αυτογκόλ... με το χέρι, ενώ, στην έναρξη του δευτέρου μέρους ο Κολάσινατς αστόχησε σε κενή εστία από πλάγια θέση έχοντας τρομερή σιγουριά για το γκολ και τα έκανε μαντάρα!

Η Μόλντε είχε αποφασίσει, μάλλον, να βοηθήσει... πολύ περισσότερο την Άρσεναλ κι έτσι στο 61' ήρθε νέο αυτογκόλ, αυτή τη φορά από τον Σινάν που ήθελε να σταματήσει το γύρισμα του Γουίλοκ και τελικά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για την ανατροπή και το 2-1. Στο 69ο λεπτό ο Νικολά Πεπέ από ωραίο γύρισμα του Σακά από αριστερά και πανέμορφο χαμηλό πλασέ του Ιβοριανού στην κίνηση έκανε το 3-0, ενώ, ο σκόρερ αυτού του τέρματος έφτιαξε το τέταρτο και τελευταίο για την ομάδα του μοιράζοντας αμέσως στον Γουίλοκ στο 88' που με τελείωμα στον ουρανό των διχτύων διαμόρφωσε το 4-0.

Στο ματς που προηγήθηκε των Άρσεναλ και Λέστερ, η Τότεναμ επέστρεψε στις νίκες μετά το κακό αποτέλεσμα πριν από μια εβδομάδα απέναντι στην Άντβερπ. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Χάρι Κέιν που στο 13' με κεφαλιά από κόρνερ του Λούκας Μόουρα άνοιξε το σκορ. Ήταν το 200ο του τέρμα σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Τότεναμ, έχοντας μετρήσει 300 συμμετοχές και έχοντας και 39 ασίστ. Μονάχα οι Τζίμι Γκριβς και Μπόμπι Σμιθ έχουν πετύχει περισσότερα τέρματα για τα «σπιρούνια», αλλά ο νυν αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας όπως πάει θα τους ξεπεράσει...

Ο δημιουργός του πρώτου τέρματος ήταν ο σκόρερ του δεύτερου για τους Λονδρέζους, με τον Κέιν να του «σερβίρει» και να του... ανταποδίδει την χάρη για το 2-0 που έγινε στο 32ο λεπτό. Μετά το πρώτο ημίχρονο το οποίο η Τότεναμ ήλεγξε απόλυτα, η Λουντογκόρετς αντέδρασε στο 50ο λεπτό και με τον Κέσερου μείωσε για να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς, ωστόσο, δεν τρόμαξε την αγγλική μάδα. Το τελικό σκορ για την Τότεναμ διαμορφώθηκε στο 62', όταν ο Σον με μόλις... 17 δευτερόλεπτα στον αγωνιστικό χώρο κατάφερε να βρει τον Λο Σέλσο και ο Αργεντινός να διαμορφώσει το 3-1 της αναμέτρησης.

Κώστας Ζάλιαρης