Μαγεία Ράσφορντ, θρίαμβος για τη Γιουνάιτεντ!

Με τον Μάρκους Ράσφορντ να περνάει στο ματς με αλλαγή λίγο πριν το τελευταίο 20λεπτο και να σκοράρει τρεις φορές τη μέρα που συγκέντρωσε και 1.000.000 υπογραφές στην εκστρατεία για τα παιδιά ώστε να πιέσει ξανά την Κυβέρνηση, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θριάμβευσε απέναντι στην Λειψία με το τελικό 5-0! Γκολ πέτυχαν και οι Γκρίνγουντ και Μαρσιάλ, συνεχίζουν οι «κόκκινοι διάβολοι» με το απόλυτο των βαθμών έπειτα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ μετά και το σπουδαίο πέρασμα από το Παρίσι πριν από μια εβδομάδα!  



Μαγεία Ράσφορντ, θρίαμβος για τη Γιουνάιτεντ!

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έδωσε φανέλα βασικού ταυτόχρονα και στον Ντόνι Φαν ντε Μπεεκ και στον Πολ Πογκμπά στη μεσαία γραμμή, ενώ, αποφάσισε ν' αφήσει στον πάγκο τον Μάρκους Ράσφορντ και να εμπιστευθεί τον Μέισον Γκρίνγουντ για το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο νεαρός επιθετικός δεν τον απογοήτευσε...

Στο 21' ο Φρεντ απέκτησε την κατοχή, ο Πογκμπά έκανε την ατομική ενέργεια και ο Γκρίνγουντ με τη διαγώνια κίνηση βρήκε χώρο για να γίνει αποδέκτης μέσα στην περιοχή και να κάνει το ωραίο τελείωμα από την ασίστ του Γάλλου για το 1-0. Ο Μαρσιάλ γενικά ήταν εκτός κλίματος στην επίθεση, ενώ, ο Μάτιτς παρέμεινε κυρίως σε αμυντικά καθήκοντα από τη στιγμή που είχε τους Φαν ντε Μπεεκ και Πογκμπά μπροστά του.

Ο Ολλανδός χαφ έδειξε ξανά πως εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη με τη μπάλα στα πόδια και με τις κινήσεις του, ενώ, ευτυχώς για τη Γιουνάιτεντ η άμυνά της δεν διέτρεξε κινδύνους.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα πέρασαν στο ματς οι Μπρούνο Φερνάντες και Μάρκους Ράσφορντ και οι δυο τους έκαναν το 2-0 για τη Γιουνάιτεντ ώστε να ηρεμήσει τελείως και να εξασφαλίσει τους τρεις βαθμούς.

Από εκπληκτική μπαλιά του Πορτογάλου, ο Άγγλος στράικερ τελείωσε όμορφα τη φάση στο 76', με τον VAR να μετράει κανονικά το γκολ παρά τις υποψίες για οφσάιντ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε και το 3-0, ξανά από τον Ράσφορντ με ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ έπειτα από μεγάλο λάθος των Γερμανών και εύκολη απώλεια της κατοχής της μπάλας.

Ο Άντονι Μαρσιάλ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 87' έκανε το 4-0, ένα λεπτό αργότερα γκολ πέτυχε και ο Καβάνι από πάσα του Μπρούνο Φερνάντες, όμως, ήταν οφσάιντ και δεν μέτρησε, για να έρθει το χατ-τρικ του Ράσφορντ στις καθυστερήσεις από ασίστ του Μαρσιάλ από αριστερά για το πανεύκολο 5-0. 

Κώστας Ζάλιαρης