Απόλυτο με αλλαγές και... 10.001 γκολ η Λίβερπουλ, εύκολα η Σίτι την Μαρσέιγ

Οι Ζότα και Σαλάχ έκαναν τη διαφορά για τη Λίβερπουλ στο περίεργο παιχνίδι με την Μίντιλαντ στο «Άνφιλντ». Με το τελικό 2-0 επικράτησαν οι Πρωταθλητές Αγγλίας που έκαναν το 2x2 στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και έφτασαν στα 10.001 γκολ ιστορίας! Στη Μασσαλία η Σίτι επιβλήθηκε 3-0 της Μαρσέιγ και συνέχισε κι εκείνη με το απόλυτο.  



Απόλυτο με αλλαγές και... 10.001 γκολ η Λίβερπουλ, εύκολα η Σίτι την Μαρσέιγ

Η Λίβερπουλ με πάρα πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της, από τη στιγμή που ο Κλοπ αποφάσισε να δώσει ανάσες σε μερικούς ενδεκαδάτους που είχαν... τραβήξει κουπί, μάλλον υποτίμησε τους Δανούς της Μίντιλαντ. Με πολύ... flat παιχνίδι, δίχως να συμβεί κάτι ιδιαίτερο και με πρώτη καλή στιγμή για τους Πρωταθλητές Αγγλίας στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με μια κακή κεφαλιά του Μιναμίνο, η κατάσταση στο «Άνφιλντ» είχε γίνει κάπως... προβληματική για τη Λίβερπουλ.

Ο τραυματισμός του Φαμπίνιο στο ημίωρο ήρθε ν' αποτελέσει ακόμα ένα κομμάτι σε ένα πολύ δύσκολο παζλ για το σύνολο του Κλοπ, δεδομένου πως οι Φαν Ντάικ και Μάτιπ είναι τραυματίες και με αποτέλεσμα να περάσει στο ματς ο νεαρός Γουίλιαμς. Η λύση ήρθε με μια πανέμορφη συνεργασία των Αλεξάντερ – Άρνολντ και Σακίρι, με τον Ελβετό να βγάζει ωραία στον Άγγλο με κάθετη δεξιά στην περιοχή κι εκείνος απλά έστρωσε στον Ζότα που σκόραρε για το 1-0 και το γκολ Νο. 10.000 της Λίβερπουλ σε ολόκληρη την ιστορία της!

Η στιγμή που χάρισε στο κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ τη δεύτερη νίκη έπειτα από αυτή με το ίδιο σκορ στο Άμστερνταμ ήταν αυτή στις καθυστερήσεις με το πέναλτι που κέρδισε ο Σαλάχ και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για το 2-0. Απίστευτη χαμένη ευκαιρία είχε προηγηθεί από τον Ντρέγιερ για τους Δανούς στο 89', καθώς απέναντι από τον Άλισον έκανε το τσιμπηματάκι, με τη μπάλα να περνάει στην εξωτερική πλευρά της εστίας!

Η Σίτι αντίκρισε τα τεράστια κενά και τις γκάφες της άμυνας της Μαρσέιγ και το εκμεταλλεύτηκε από νωρίς, ενώ, θα μπορούσε ίσως να έχει ξεμπερδέψει και από το πρώτο μέρος. Μόλις στο 18ο λεπτό μια λάθος πάσα έβγαλε τον Ντε Μπρόινε μόνο του από δεξιά κι αυτός μοίρασε ασίστ στον Φεράν Τόρες για το 1-0. Στο 36', μάλιστα, παραλίγο να συμβεί μια περίπου παρόμοια φάση με τον Βέλγο ξανά να παίρνει λάθος τροφοδότηση και τον Ζιντσένκο να πετυχαίνει το δοκάρι.

Από πουθενά κι ενώ δεν είχε κινδυνεύσει καθόλου, η Σίτι είδε τον Τοβέν να έχει δοκάρι στο 56ο λεπτό με τον Έντερσον να κάνει κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας. Και μάλλον αυτό ήταν ένα μικρό έναυσμα για μια περίοδο κατά την οποία οι Μασσαλοί έδειξαν αποφασισμένοι να κυνηγήσουν ό,τι μπορούσαν και ό,τι θα μπορούσε να τους προσφέρει και η τύχη στο παιχνίδι.

Όλα τελείωσαν, όμως, στο 76ο λεπτό, όταν από σέντρα του Φόντεν από αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι και κεφαλιά – πάσα του Στέρλινγκ, ο Γκουντογκάν κατάφερε να διαμορφώσει το 2-0 και να έρθει και ο δημιουργός αυτού του γκολ στο 81' από τρομερή μπαλιά του Ντε Μπρόινε να διαμορφώσει με προβολή το τελικό 3-0 της αναμέτρησης.

Κώστας Ζάλιαρης