Απέφυγε να... κοπεί με τις «λεπίδες»

Μια πολύ δύσκολη νίκη με ανατροπή πήρε η Λίβερπουλ απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ», επικρατώντας με το τελικό 2-1. Επιστροφή στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά από τέλη του Σεπτέμβρη για τους «κόκκινους», εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο από την ομάδα του Γουάιλντερ.  



Απέφυγε να... κοπεί με τις «λεπίδες»

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έκανε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο της φετινής σεζόν, απέκτησε το προβάδισμα, απείλησε αρκετές φορές κι έκανε τους «κόκκινους» να μην ξέρουν πως να διαχειριστούν την κατάσταση! Στο 13ο λεπτό ο Μπέργκε από την άσπρη βούλα έπειτα από πέναλτι που κέρδισε ο ΜακΜπέρνι και το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις για το σημείο στο οποίο έγινε κι αν όντως ήταν στα όρια της περιοχής, έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Κρις Γουάιλντερ. Η Λίβερπουλ κατάφερε να ισοφαρίσει πριν πάει στ' αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το πρώτο φετινό γκολ του Φιρμίνο στο 41' όταν από γέμισμα του Χέντερσον από δεξιά και προσπάθεια του Μανέ που απέκρουσε ο Ράμσντεϊλ, ήταν εύκολο για τον Βραζιλιάνο να πλασάρει και να γράψει το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πρωταθλητές επέβαλαν το δικό τους παιχνίδι και δεν άφησαν τις «λεπίδες» να φτάνουν τόσο εύκολα στα καρέ του Άλισον που επέστρεψε κάτω απ' τα δοκάρια της ομάδας του. Ο Μπέρκε στο 60' μπήκε στην περιοχή από αριστερά περνώντας εύκολα τον Φαμπίνιο, όμως το σουτ του σταμάτησε στον Γκόμες. Σε απάντηση, οι «κόκκινοι» πρώτα είδαν ένα γκολ του Σαλάχ να μην μετράει για οφσάιντ και έπειτα στο 64' από σέντρα του Μανέ και κεφαλιά του Ζότα σημειώθηκε η ανατροπή και το 2-1. Αυτό το προβάδισμα κάθε άλλο παρά άνετα διατηρήθηκε για την ομάδα του Κλοπ που πέρασε ανησυχητικές στιγμές, αλλά κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες.

Κώστας Ζάλιαρης