Πανεύκολη βραδυά για Τότεναμ και Λέστερ

Με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο, ένα του Σον που μπήκε με αλλαγή και με τον Μπέιλ να παίρνει φανέλα βασικού, η Τότεναμ «καθάρισε» με σκορ 3-0 την Λίντσερ στο Λονδίνο. Δυο ασίστ κι ένα γκολ από τον Ιενάτσο στο άνετο 3-0 της Λέστερ απέναντι στην Ζόρια στο King Poert Stadium για την πρεμιέρα των ομίλων του φετινού Europa League.  



Πανεύκολη βραδυά για Τότεναμ και Λέστερ

Στο 18ο λεπτό από γύρισμα του Κάρλος Βινίσιους από αριστερά, ο Μόουρα βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή σε θέση βολής για να γράψει το 1-0, ενώ, το δεύτερο γκολ ήρθε πολύ γρήγορα, με πρωταγωνιστή τον Γκάρεθ Μπέιλ. Παίζοντας βασικός για την Τότεναμ για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2013, ο Ουαλός έκανε γύρισμα στην περιοχή για να έρθει ο Αντράντε και να πετύχει το αυτογκόλ άθελά του στο 27ο λεπτό.

Η δεύτερη εμφάνιση του Μπέιλ στη δεύτερη θητεία του στα «σπιρούνια» και πρώτη έπειτα από μια 7ετία ως βασικός, διήρκησε 60 λεπτά, ενώ, η ομάδα του Μουρίνιο είχε όρεξη να ψάξει περισσότερα γκολ, άσχετα αν δεν τα κατάφερε. Στο 84' ήρθε και το τρίτο γκολ για τους Λονδρέζους από τη δεύτερη ασίστ του Βινίσιους που έψαξε στην περιοχή τον Σον κι εκείνος πλάσαρε σωστά για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα του αγώνα.

Στο King Power Stadium μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Λέστερ ήταν ο Κελέτσι Ιεανάτσο που έφτιαξε τα δύο πρώτα γκολ και πέτυχε το τρίτο για την ομάδα του στην άνετη επικράτηση (3-0) επί της Ζόρια. Στο 29' έπειτα από φάση διαρκείας, ο Ιεανάτσο κατάφερε να βρει τον Μάντισον αν και πεσμένος στο έδαφος για να σκοράρει από κοντά ο ¶γγλος μεσοεπιθετικός ανοίγοντας το σκορ.

Στο 45ο λεπτό ο Νιγηριανός επιθετικός έφτιαξε το γκολ του Μπαρνς βγάζοντάς τον σε εξαιρετική θέση με τακουνιά για να καταφέρει να βρεθεί σε θέση από την οποία δύσκολα θα μπορούσε ν' αστοχήσει, ενώ, στο 67' ο Ιεανάτσο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα ευστοχώντας σε τετ-α-τετ για το τελικό 3-0.

Κώστας Ζάλιαρης