Πάλι «διπλό» στο Παρίσι η Γιουνάιτεντ, «κράτησε» η Τσέλσι!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξανά με τον Μάρκους Ράσφορντ να σκοράρει στο «Παρκ ντε Πρενς», πήρε πάλι «διπλό» απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν με το τελικό 2-1, επαναλαμβάνοντας μια σπουδαία βραδιά, όπως αυτή που είχε ζήσει πάλι εκεί, τον Μάρτιο του 2019! Πρόσεξε, δεν τόλμησε πολύ και έμεινε στο 0-0 η Τσέλσι απέναντι στην κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, Σεβίλλη, στο Λονδίνο.  



Πάλι «διπλό» στο Παρίσι η Γιουνάιτεντ, «κράτησε» η Τσέλσι!

Ο Μπρούνο Φερνάντες με το 11ο επιτυχημένο πέναλτι από τα πιο πρόσφατα 12 που έχει αναλάβει να εκτελέσει ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο Παρίσι, με την ομάδα του Σόλσκιερ να προηγείται στο 23' με... διπλή προσπάθεια, αφού το πέναλτι επαναλήφθηκε λόγω της παράβασης που έκανε ο Κέιλορ Νάβας.

Θετικότατος ο Τουανσέμπε που πήρε ευκαιρία, νέο αέρα πρόσφερε ο Τέλες από αριστερά έχοντας... φαρμακερά γεμίσματα, πολύ καλή προσαρμογή όλων των παικτών στο κομμάτι της τακτικής που είχε ετοιμάσει ο Νορβηγός κόουτς. Η τύχη γύρισε την πλάτη στους «κόκκινους διαβόλους» όταν στο 54' ο Μαρσιάλ έκλεισε τα μάτια και... κατάφερε να στείλει τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα της ομάδας του για το αυτογκόλ και το δώρο στην Παρί για το 1-1. Στο 69ο λεπτό ο Κέιλορ Νάβας έκανε εκπληκτική επέμβαση σε προσπάθεια του Ράσφορντ, ενώ, ο Πογκμπά προσπαθούσε να προσφέρει κάτι διαφορετικό στο τελευταίο 20λεπτο, όταν και αγωνίστηκε στη θέση του Τέλες. Η Γιουνάιτεντ συνέχισε να το παλεύει και πήρε τεράστιο διπλό στο 87' με τον Μάρκους Ράσφοερντ με ωραία προσποίηση στον Κιμπεμπέ και χαμηλό σουτ από μπαλιά του Πογκμπά για το τελικό 2-1!

Σοβαρή Τσέλσι, έκανε ένα μικρό βήμα

Η Τσέλσι κατάφερε με αρκετή προσοχή να περιορίσει τους κινδύνους για την εστία της, να διαμορφώσει μια απόλυτα ισορροπημένη κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο του «Στάμφορντ Μπριτζ» και να έχει κάποιες ημιτελείς προσπάθειες για γκολ με τον Τίμο Βέρνερ. Οι Σεβιγιάνοι απείλησαν στο 18' με την κεφαλιά του Γκουντέλ που κόντραρε στον Ζούμα αλλά ήταν σε ετοιμότητα ο Μεντί, ενώ, ο γκολκίπερ των «μπλε» που ήταν σταθερός έπεσε σωστά και στο σουτ του Οκάμπος με το δεξί στο 45'.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Λονδρέζοι άρχισαν να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες, να παίζουν αρκετά πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή, να προκαλούν ανησυχία στους Ανδαλουσιανούς με τις στιγμές που η μπάλα ήταν στα καρέ του Μπόνο. Από το 46' μέχρι και το 60' οι «μπλε» είχαν τέσσερις τελικές προσπάθειες και μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής της μπάλας, όμως, ο Χορδάν στο 67' έφτασε πιο κοντά στο γκολ με τρομερό βολέ από εκτέλεση κόρνερ που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! Με Κόβασιτς και Ζίγιεχ να έχουν περάσει στο ματς, η Τσέλσι έδειξε ότι ήθελε να διατηρήσει ακέραιες τις πιθανότητες νίκης με την επιθετικότητα που επιθυμούσε να έχει στο παιχνίδι της, αλλά παράλληλα, ακροβατούσε και σε μια λεπτή γραμμή από τη στιγμή που και η Σεβίλλη έψαχνε το γκολ. Τελικά το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Κώστας Ζάλιαρης