Ένα ρεκόρ από τα 70's που δεν ήθελαν να βιώσουν ξανά στην Άρσεναλ!

Η δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα για την Άρσεναλ και έβδομη συνεχόμενη από τη Μάντσεστερ Σίτι σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ έφερε στην επιφάνεια ένα αρνητικο ρεκόρ για τους κανονιέρηδες αφού πρέπει να γυρίσουμε στα μέσα της δεκαετίας του '70 για να βρούμε κάτι ανάλογο να συμβαίνει εις βάρος τους.  

Advertisement
Ένα ρεκόρ από τα 70's που δεν ήθελαν να βιώσουν ξανά στην Άρσεναλ!

Για την ακρίβεια πρέπει να ανατρέξουμε στον Αύγουστο του 1974 όπου η Ίπσουιτς τότε είχε νικήσει την Άρσεναλ με 1-0 αρχίζοντας ένα σερί επτά νικών που τελικά σταμάτησε τον Ιανουάριο του 1978’, όταν η Ίπσουιτς ηττήθηκε με 1-0 στο Χάιμπουρι.

Η Άρσεναλ ηττήθηκε το από τη Μάντσεστερ Σίτι στο Έτιχαντ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και πιθανοτατα θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από το ματς, αλλά έπεσε πάνω στον Έντερσον.

Η Μάντστεστερ Σίτι του Γκουαρδιόλα θα έχει την ευκαιρία να σπάσει άλλο ένα ρεκόρ στο ματς του δευτέρου γύρου και να διευρύνει τις συνεχόμενες νίκες της απέναντι στην Άρσεναλ σε οκτώ.

Σενάριο που μοιάζει αρκετά πιθανό, διότι η Σίτι στις τελευταιές τρεις επισκέψεις της στο Έμιρειτς έχει επικρατήσει εύκολα (0-3, 0-2, 0-3). Θα είναι ένα στοίχημα για τον πρώην συνεργατη του Πεπ, τον Μίκελ Αρτέτα. Πάντως δείχνει να στρώνει την κατάσταση από τη στιγμή που ανέλαβε αντί του Έμερι τις τύχες της Άρσεναλ.

Φοίβος Πεφάνης