Ντεφορμέ...

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν μπορούσε να βοηθήσει από τον πάγκο. Ο Μαγκουάιρ αποβλήθηκε σε μισή ώρα αγώνα έχοντας κάνει χαζά φάουλ. Η διαιτησία έδωσε αστείο πέναλτι. Οι διεθνείς ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Κάπως έτσι, η Αγγλία έκανε πισωγύρισμα στο Nations League, με την ήττα (1-0) από τη Δανία στο «Γουέμπλεϊ» μετά τη νίκη επί του Βελγίου πριν από λίγες μέρες.  



Ντεφορμέ...

Με την πρώτη κίτρινη στα πρώτα λεπτά για χαζό ανέβασμα στον αγωνιστικό χώρο και επικίνδυνο τάκλιν που θα μπορούσε να του έχει αποφέρει απευθείας την κόκκινη κάρτα, το πράγμα δεν θα μπορούσε να πάει καθόλου καλά για τον Χάρι Μαγκουάιρ. Η μουδιασμένη εθνική ομάδα της Αγγλίας δεν παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε απέναντι στους Δανούς που μάλλον εύκολα προσαρμόστηκαν στην αναμέτρηση του «Γουέμπλεϊ» και η δεύτερη γκάφα του Μαγκουάιρ στο 30' άφησε την ομάδα του Σάουθγκεϊτ με παίκτη λιγότερο. Με τον Ρις Τζέιμς να κερδίζει τις εντυπώσεις και να στέλνει μπαλιές στα καρέ των Δανών από δεξιά προσπαθώντας να φτιάξει επικίνδυνες καταστάσεις και να συνεργαστεί με τον Κέιν, η Αγγλία βρέθηκε πίσω στο σκορ από ανύπαρκτο πέναλτι. Περισσότερο ασυνεννοησία μεταξύ των Πίκφορντ και Γουόκερ, παρά μαρκάρισμα για ανατροπή στον Ντελάνεϊ ήταν η φάση, από την οποία όμως ο Έρικσεν έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα και εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.

Σε μέτρια βραδιά και ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον πάγκο αφού δεν μπορούσε να σκεφτεί λύσεις και ν' αλλάξει πράγματα, σε πολύ μέτρια βραδιά και οι περισσότεροι διεθνείς ποδοσφαιριστές και ειδικά εκείνοι από τους οποίους θα περίμενε ο κόουτς πολύ περισσότερα πράγματα όπως οι Μάουντ, Ράσφορντ και Κέιν. Με αριθμητικό μειονέκτημα να προστίθεται σε αυτή τη γενικά «θολή» εικόνα, τα «τρία λιοντάρια» είχαν τεράστια ευκαιρία στο 66' για την ισοφάριση, με τον Σμάιχελ να πραγματοποιεί τρομερή επέμβαση. Ο Ράις πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μάουντ τη δεύτερη εξ επαφής και ο Δανός πορτιέρε «πέταξε» στ' αριστερά του για να διώξει και να κρατήσει το προβάδισμα της ομάδας του! Στο τελευταίο 20λεπτο πέρασαν στο ματς οι Κάλβερτ – Λιούιν, Τζέιντον Σάντσο και Τζόρνταν Χέντερσον για να βοηθήσουν την κατάσταση, αλλά δεν άλλαξε κάτι, αφού περισσσότερο εκνευρισμό άρχισαν να έχουν πλεόν οι Άγγλοι παρά ορθολογικό τρόπο παιχνιδιού και καθαρό μυαλό... Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 90' από κεφαλιά του προωθημένου Κόουντι, με τον Κιάερ να διώχνει έχοντας βρεθεί στην πορεία της μπάλας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Κόουντι, Μαγκουάιρ, Τζέιμς, Ράις (76' Χέντερσον), Φίλιπς, Μέιτλαντ – Νάιλς (36' Μινγκς), Μάουντ (73' Σάντσο), Ράσφορντ (72' Κάλβερτ – Λιούιν), Κέιν

Δανία: Σμάιχελ, Βας, Κιάερ, Κρίστενσεν (46' Μ.Γιόργκενσεν), Σκοβ (46' Πέντερσεν), Χόιμπιεργκ, Ντελάνεϊ, Πόουλσεν, Έρικσεν, Μπρέιθγουεϊτ (74' Βέστεργκαρντ), Ντόλμπεργκ (37' Σίστο)

Κώστας Ζάλιαρης