Το φιλικό στο «Γουέμπλεϊ» πήρε... ιστορική μορφή για την φρεσκαρισμένη Αγγλία!

Μπορεί σαν παιχνίδι να μην εντυπωσίασε, μπορεί η Αγγλία να είχε αρκετά διαστήματα κατά τα οποία σίγουρα δεν άφησε ικανοποιημένο τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ παρά το τελικό 3-0 επί της Ουαλίας, ωστόσο, το φιλικό ματς στο «Γουέμπλεϊ» απέκτησε ιστορική σημασία για τους ποδοσφαιριστές που έκαναν πρώτη εμφάνιση αλλά και για εκείνους που πέτυχαν τα πρώτα του γκολ με τα «τρία λιοντάρια». 



Το φιλικό στο «Γουέμπλεϊ» πήρε... ιστορική μορφή για την φρεσκαρισμένη Αγγλία!

Ο εκπληκτικός Ντόμινικ Κάλβερτ - Λιούιν είναι ... όσο πιο «καυτός» θα μπορούσε, αυτή την περίοδο, αφού σε όλες τις διοργανώσεις τόσο με την Έβερτον όσο και με την εθνική ομάδα ανδρών της Αγγλίας - όπου κλήθηκε για πρώτη φορά - σκόραρε και έφτασε στα 10 τέρματα σε 7 αναμετρήσεις τη φετινή σεζόν! 

Παράλληλα, μαζί του, την πρώτη τους εμφάνιση σε επίπεδο ανδρών στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας πραγματοποίησαν οι Μπουκάγιο Σακά, Ρις Τζέιμς και Χάρβεϊ Μπαρνς. Ήταν η πρώτη φορά έπειτα από το μακρινό διάστημα Απρίλη/Μάη του 1933, όταν και τότε η Αγγλία είχε δώσει σε ένα ματς την ευκαιρία σε 4+ ποδοσφαιριστές να κάνουν ντεμπούτο με τη φανέλα με το εθνόσημο! 

Παράλληλα και πέρα από τον Κάλβερτ - Λιούιν, οι Κόνορ Κόαντι και Ντάνι Ινγκς κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφωθεί το τελικό 3-0 επί της Ουαλίας και ποτέ ξανά δεν είχαν σκοράρει με την εθνική ομάδα! 

Την αμέσως προηγούμενη φορά που τρεις Άγγλοι διεθνείς σκόραραν για πρώτη φορά μαζί σε ένα ματς, ήταν τον Ιούνιο του 1963 σε αναμέτρηση με την Ελβετία, όταν τότε το είχαν κάνει οι Τόνι Κέι, Τζόνι Μπάιρν και Τζίμι Μέλια. 

Κώστας Ζάλιαρης