Σοκ και δέος, ιστορική σφαλιάρα για Λίβερπουλ! (vid)

Ασύλληπτο, αδιανόητο, εξωπραγματικό!!! Η Λίβερπουλ ηττήθηκε 7-2 από την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ σε μια βραδιά που αδυνατούν να πιστέψουν οι φίλοι του ποδοσφαίρου και θα αποτελέσει αιώνιο εφιάλτη για τους οπαδούς των «κόκκινων»! Χατ - τρικ από το πρώτο μέρος ο Γουότκινς, πρώτη φορά από τον Απρίλη του 1963 που ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ δέχεται εφτά τέρματα! 



Σοκ και δέος, ιστορική σφαλιάρα για Λίβερπουλ! (vid)

Λίγη ώρα μετά το 6-1 της Τότεναμ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, η Πρέμιερ Λιγκ, είχε όρεξη να συνεχίσει να γράφει ιστορία!

Έτσι, η Άστον Βίλα έγινε η πρώτη ομάδα που διαλύει την πρωταθλήτρια Αγγλίας με εφτά τέρματα έπειτα από το 1953, όταν τότε το είχε κάνει η Σάντερλαντ με το 7-1 επί της Άρσεναλ, ενώ, η Λίβερπουλ δέχεται εφτά τέρματα για πρώτη φορά από τον διασυρμό που είχε υποστεί το 1963 από την Τότεναμ με το τελικό 7-2, τον Απρίλη εκείνου του έτους.

Οι «χωριάτες» είχαν σε εξαιρετική μέρα και τον Γουότκινς που πέτυχε χατ-τρικ, αλλά και τον Ρος Μπάρκλεϊ που έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι και πέτυχε τρομερό γκολ με το αριστερό, ενώ, και ο Τζακ Γκρίλις σκόραρε δυο φορές απέναντι στη Λίβερπουλ.

Το ματς κατά διαστήματα και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο έπιανε τρομερές ταχύτητες με τις οποίες η μπάλα μετέβαινε από τη μια περιοχή στην άλλη, οι «κόκκινοι» θα μπορούσαν από νωρίς να έχουν ισοφαρίσει με αρκετές χαμένες ευκαιρίες όταν ακόμα βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 1-0, όμως, ακόμα κι όταν επέστρεψαν προσωρινά με το 2-1, τους πήρε η... κατηφόρα.

Η Άστον Βίλα με τον Γουότκινς ήταν ασταμάτητη, ο νεαρός επιθετικός για τον οποίο το κλαμπ του Μπέρμιγχαμ διέθεσε 30 εκατομύρια ευρώ κατάφερε από το πρώτο μέρος να πετύχει τρία γκολ, το δεύτερο εκ των οποίων με μαγικό δεξί σουτ στη γωνία του Αντριάν.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας, η αλήθεια είναι ότι απογοήτευσε στην προσπάθειά του να μπει στα γάντια του Άλισον και στο δεύτερο ημίχρονο τη σκυτάλη πήρε ο αρχηγός, Τζακ Γκρίλις, που μαζί με τον Μπάρκλεϊ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο ιστορικό 7-2...

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άστον Βίλα: Μαρτίνες, Κας (80' Ελ Μοχαμαντί), Κονσά, Μινγκς, Τάργκετ, Ντάγκλας Λουίζ (80' Νακάμπα), ΜακΓκιν, Τρεζεγκέ (87' Τραορέ), Μπάρκλεϊ, Γκρίλις, Γουότκινς

Λίβερπουλ: Αντριάν, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Γκόμες (61' Γκόμες), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (46' Μιναμίνο), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο (68' Μίλνερ), Ζότα

Κώστας Ζάλιαρης