Αυτή η Έβερτον το... διασκεδάζει!

Η Έβερτον συνεχίζει δίχως φρένα στη φετινή σεζόν, το χαίρεται και κάνει και τους οπαδούς της να το απολαμβάνουν! Με χαρακτήρα και μέταλλο που έχει αποκτήσει με τον Αντσελότι στον πάγκο, τα «ζαχαρωτά» έφτασαν με άνεση και υπό βροχή στο 4-2 επί της Μπράτον στο «Γκούντισον Παρκ». Έβδομη σερί νίκη για το κλαμπ του λιμανιού μετά το 1894!  



Αυτή η Έβερτον το... διασκεδάζει!

Ακόμα κι αν υπάρχουν στιγμές που ο Πίκφορντ τα κάνει... μαντάρα, όπως συνέβη και το μεσημέρι του Σαββάτου στην αναμέτρηση με τη Μπράιτον, η Έβερτον έχει ποιότητα, παίκτες και τρόπο ν' αντιδρά άμεσα και να διορθώνει τις κακές καταστάσεις για ν' αποφύγει άγχος και πίεση.

Ο Κάλβερτ – Λιούιν που είναι ασταμάτητος την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι στο 16ο λεπτό άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το 9ο γκολ του 6 παιχνίδια!

Η Μπράιτον που δεν μπορούσε να φτιάξει κάτι ιδιαίτερα απειλητικό για την εστία της Έβερτον, στο 41ο λεπτό είδε τον Πίκφορντ να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Μοπέ αφού πρώτα την προστάτευσε με το κορμί του, έκανε το πλασέ προ του Μίνα για το 1-1!

Ο Κολομβιανός αμυντικός θα έβαζε ξανά μπροστά τα «ζαχαρωτά» και μάλιστα πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους με καρφωτή κεφαλιά στο 45' + 2', ενώ, ο χαρούμενος και αποτελεσματικός Χάμες - που είχε φτιάξει το δεύτερο γκολ -  ανέβασε τον δείκτη του σκορ με προβολή στο δεύτερο δοκάρι από γύρισμα του Ιγουόμπι στο 52ο λεπτό.

Το... αγαπημένο παιδί του Αντσελότι θα σκόραρε ξανά από πανέμορφη μπαλιά του Ντουκουρέ που του σέρβιρε το γκολ ξανά στο ίδιο σημείο για το 4-1 του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, με τον άλλοτε αστέρα των Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης να βρίσκει ξανά τον... καλύτερό του εαυτό! Μάλιστα, έφτασε στα 17 γκολ και 17 ασίστ στα 36 ματς που έχει μετρήσει υπό τις οδηγίες του Ιταλού κόουτς! 

Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε με τρομερό γκολ ο Μπισούμα, με τη Μπράιτον να έχει ψάξει για αρκετή ώρα το γκολ παρά το σκορ που δεν της έδινε καμία ελπίδα κι έτσι κέρδισε το highlight στο φινάλε της αναμέτρησης. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Πίκφορντ, Κόλεμαν (58' Ντελφ), Μίνα, Κιν, Ντιν, Ντουκουρέ, Ντέιβις, Σίγκουρντσον, Χάμες (78' Γουόλκοτ), Καλβερτ – Λιούιν, Ριτσάρλισον (25' Ιγουόμπι)

Μπράιτον: Ράιαν, Γουάιτ, Ντανκ, Γουέμπστερ, Λάμπτεϊ (46' Βέλτμαν), Μπισούμα, Αλζάτε (82' Γκρος), Μαρτς, Τροσάρ, Μοπέι, Κόνολι (66' Λαλάνα)

Κώστας Ζάλιαρης