Ξεκίνημα με τίτλο για την Άρσεναλ! (vids)

Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη νικήτρια του Community Shield του 2020 παίρνοντας τη νίκη απέναντι στη Λίβερπουλ με το τελικό 5-4 στα πέναλτι (1-1 κ.α.)! Ο Μπρούστερ ήταν ο μοιραίος στη διαδικασία από την άσπρη βούλα για τους «κόκκινους», έγραψε ιστορία ο Ομπαμεγιάνγκ που βρήκε δίχτυα για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι στο «Γουέμπλεϊ».



Ξεκίνημα με τίτλο για την Άρσεναλ! (vids)

Οι «κανονιέρηδες» του Μικέλ Αρτέτα, 28 μέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας, επέστρεψαν στο «στολίδι» του Λονδίνου για ν' αντιμετωπίσουν την Πρωταθλήτρια Λίβερπουλ και ξεκίνησαν την αγωνιστική περίοδο με τίτλο, κάνοντας δικό τους το φετινό Community Shield, φτάνοντας στα 16 στην ιστορία τους.

Οι Λονδρέζοι έκαναν το 4x4 στις τελευταίες φορές που έπαιξαν για το Community Shield, κατακτώντας το πρώτη φορά μετά το 2017, ενώ συνολικά έχουν 8 στα τελευταία 10. Επίσης, παραμένουν με μόλις μια ήττα στα πιο πρόσφατα 13 παιχνίδια στο «Γουέμπλεϊ» πέραν του πρωταθλήματος.

Ο «Όμπα» κατάφερε να φτάσει στα 5 τέρματα συνολικά στο «Γουέμπλεϊ», ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος από ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ στο συγκεκριμένο γήπεδο, αφού τόσα είχαν οι Αλέξις Σάντσες και Άαρον Ράμσεϊ.

 

 

Για το πρώτο ημίωρο του πρώτου μέρους η Άρσεναλ παρουσιάστηκε... κάτι παραπάνω από έτοιμη και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ προβληματίζοντας πάρα πολύ τη Λίβερπουλ και τον Κλοπ. Οι «κανονιέρηδες» εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να μη... σπάσει το σερί των Community Shield στις χρονιές που το έχουν διεκδικήσει και παρά το γεγονός πως δέχθηκαν γκολ από τον Φαν Ντάικ στο 6', το σκορ παρέμεινε στο 0-0 λόγω οφσάιντ στον Ολλανδό. Έτσι, στο 13ο λεπτό, ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με εκπληκτικό δεξί σουτ λίγο έξω από την περιοχή έκανε το 1-0, με τον Άλισον να δέχεται γκολ εκτός των ορίων της περιοχής του με το... καλησπέρα στη νέα σεζόν, αφού αυτό ήταν κάτι που δεν το βίωσε ποτέ στην αγωνιστική περίοδο 2019-2020! Ο τρόπος που έπαιζε η Άρσεναλ έκανε την Λίβερπουλ να έχει ελάχιστες επιλογές, σε σημείο να χάνει ο Μανέ τη μπάλα από τα πόδαι του γιατί σήκωσε κεφάλι και δεν ήξερε που να τη στείλει! Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους και κυρίως με τον Άντι Ρόμπερτσον οι «κόκκινοι» επιχείρησαν να γίνουν απειλητικοί, αλλά δεν κατάφεραν κάτι.

Ο Ρόμπερτσον συνέχιζε να γεμίζει προς την περιοχή από αριστερά μήπως και δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για τα καρέ του Μαρτίνες και εκμεταλλευτεί κάποια σέντρα κάποιος από τους συμπαίκτες του, ο Μέιτλαντ – Νάιλς (ο man of the match) από πλευράς Λονδρέζων συνέχιζε να ξεχωρίζει, ενώ το ματς είχε στιγμές που ο ρυθμός άνοιγε και η μια ομάδα απαντούσε αμέσως στην άλλη με άμεση επίθεση. Αυτό συνέβη στο 51' όταν μετά από σουτ του Φιρμίνο η μπάλα μεταφέρθηκε αμέσως προς τα καρέ του Άλισον και ο Ομπαμεγιάνγκ έστειλε ψηλά μια σέντρα... Ο πορτιέρε των «κανονιέρηδων» στο 56ο λεπτό βγήκε και έκλεισε πολύ σωστά το χώρο του Μανέ, με τον Σενεγαλέζο να χάνει τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση!

Ο Κλοπ πέρασε στο ματς τους Κεϊτά και Μιναμίνο για να δει κάτι διαφορετικό στο δημιουργικό κομμάτι και γύρισε τον Φαμπίνιο στα στόπερ δίπλα στον Φαν Ντάικ, μετατοπίζοντας προς τα άκρα τον Τζον Γκόμες. Και πάλι όμως, πέρα από τη στασιμότητα που εμπόδιζε τους «κόκκινους», το αμυντικό πλάνο της Άρσεναλ ήταν τέτοιο που δεν επέτρεπε σχεδόν τίποτα στους Πρωταθλητές για να ελπίσουν πως θα έβρισκαν το γκολ της ισοφάρισης στο παιχνίδι. Κι όμως στο 73ο λεπτό από ωραία συνεργασία με τον Σαλάχ στα όρια της περιοχής, ο Μιναμίνο κατάφερε με ωραίο τελείωμα να κάνει το 1-1! Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα και έγινε και ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ που πετυχαίνει το παρθενικό του τέρμα σε ματς στο «Γουέμπλεϊ». Οι παίκτες του Κλοπ αναθάρρησαν μετά την ισοφάριση, ο Μανέ έχασε τεράστια ευκαιρία λίγο αργότερα, η Άρσεναλ ρίσκαρε και κυνήγησε μέχρι τέλους τη νίκη ανεβάζοντας το παιχνίδι της αρκετά ψηλά, όμως τα πέναλτι έκριναν τον νικητή.

Εκεί, ο Μπρούστερ πέτυχε το δοκάρι για τη Λίβερπουλ και στη διαδικασία ευστόχαν κατά σειρά οι Σαλάχ, Νέλσον, Φαμπίνιο, Μέιτλαντ – Νάιλς, Σέντρικ, Μιναμίνο, Νταβίντ Λουίζ, Τζόουνς και Ομπαμεγιάνγκ για να διαμορφωθεί το τελικό 5-4 με το οποίο η Άρσεναλ πήρε το Community Shield.

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Μαρτίνες, Χόλντινγκ, Νταβίντ Λουίζ, Τίρνεϊ (83' Κολάσινατς), Μπεγερίν (58' Σέντρικ), Ελνένι, Τζάκα, Μέιτλαντ – Νάιλς, Σακά (82' Γουίλοκ), Ενκέτια (82' Νέλσον), Ομπαμεγιάνγκ

Λίβερπουλ: Άλισον, Γουίλιαμς (60' Μιναμίνο), Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ (90 + 2' Μπρούστερ), Φαμπίνιο, Μίλνερ (60' Κεϊτά), Σαλάχ, Φιρμίνο (83' Τζόουνς), Μανέ

Κώστας Ζάλιαρης