Επίσημο το... ρεκόρ μεταγραφής της Λιντς με τον Μορένο (vids)

Επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από 16 χρόνια, θέλει να παραμείνει εκεί και έκανε μεταγραφή που αποδεικνύει τις βλέψεις της. Η Λιντς έσπασε το ρεκόρ μεταγραφής στην ιστορία της, αποκτώντας τον Ροντρίγκο Μορένο από την Βαλένθια έναντι 27 εκατομμυρίων λιρών! 



Επίσημο το... ρεκόρ μεταγραφής της Λιντς με τον Μορένο (vids)

Ο 29χρονος που μπορεί να παίξει τόσο ως στράικερ, όσο και ως εξτρέμ, είναι κι επίσημα μέλος της ομάδας του Μαρσέλο Μπιέλσα από το πρωί του Σαββάτου, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών. 

Το κόστος της μεταγραφής έφτασε στα 27 εκατομμύρια λίρες και μαζί με τα μπόνους μπορεί να αγγίξει τα 30 εκατομμύρια, ποσό που αποτελεί ρεκόρ στα χρονικά της Λιντς. 

Ο Μπιέλσα ξέρει πολύ καλά πως ναι μεν είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ, όμως, για να καθιερωθεί μια ομάδα στην Πρέμιερ χρειάζονται υπερβάσεις και ο Μορένο αποτελεί μια τέτοια για τον σύλλογο αυτή τη στιγμή...

Ο Ροντρίγκο είχε πετύχει 59 γκολ σε 220 εμφανίσεις με τις «νυχτερίδες» από το 2014 και μετά, όταν είχε πάρει μεταγραφή από την Μπενφίκα αρχικά με τη μορφή δανεισμού, ενώ, στο αγγλικό ποδόσφαιρο είχε βρεθεί ξανά τη σεζόν 2010-2011, όταν τότε είχε συμπληρώσει 17 συμμετοχές με το κλαμπ που βρισκόταν στην Πρέμιερ Λιγκ. 

Με τη φανέλα της Μπενφίκα ήταν κομμάτι της ομάδας που έφτασε στους τελικούς του Γιουρόπα Λιγκ το 2013 και το 2014, όπου και ηττήθηκαν οι «αετοί» από Τσέλσι και Σεβίλλη αντίστοιχα. 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης