Αποσύρθηκε ο Κομπανί, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την Άντερλεχτ

Ο εκ των σπουδαιότερων παικτών που έχουν περάσει από τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Βενσάν Κομπανί, αποφάσισε στα 34 του χρόνια να ρίξει τους τίτλους τέλους της ποδοσφαιρικής του καριέρας και να επικεντρωθεί απόλυτα στη δουλειά του προπονητή, αναλάμβάνοντας εξ ολοκλήρου την αγαπημένη του Άντερλεχτ.  



Αποσύρθηκε ο Κομπανί, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την Άντερλεχτ

Ο Βέλγος στόπερ που μέχρι πρότινος εκτελούσε διπλά καθήκοντα ως παίκτης – προπονητής, αντιλήφθηκε ότι το σώμα του πλέον δεν μπορεί να τον ακούσει, έχοντας ταλαιπωρηθεί τρομερά από μακροχρόνιους τραυματισμούς στη θητεία του στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ήταν εκείνος που το 2019 χάρισε στους «πολίτες» το τελευταίο τους πρωτάθλημα με τον «κεραυνό» απέναντι στη Λέστερ και αποχώρησε έπειτα από 11 χρόνια ως θρύλος, με το κεφάλι ψηλά και την σπουδαία ιστορία του να μιλάει από μόνη της.

Έπειτα από 360 παιχνίδια, 20 γκολ τέσσερα πρωταθλήματα, ισάριθμα Λιγκ Καπ, δυο Κύπελλα, δυο Community Shield, τρεις φορές στην κορυφαία ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Παικτών και μια φορά ως κορυφαίος παίκτης της χρονιάς, ο Βενσάν Κομπανί το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να επιστρέψει στην αγαπημένη του Άντερλεχτ.

Εκεί, ο διπλός ρόλος του παίκτη – προπονητή πήγε πολύ άσχημα, ενημερώθηκε από τη διοίκηση να επικεντρωθεί μονάχα στα εντός του αγωνιστικού χώρου καθήκοντά του και πλέον, από φέτος θα είναι ο πρώτος προπονητής της ομάδας, βγάζοντας τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και κρεμώντας τα για πάντα...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης