Γουίλιαν και Πέδρο αποχαιρέτησαν τον κόσμο της Τσέλσι (pics)

Έμειναν πιστοί στην Τσέλσι μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας για τη φετινή σεζόν... τον Αύγουστο και πλέον, οι Πέδρο και Γουίλιαν αποτελούν κι επίσημα παρελθόν. Άκαρπες οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τον Βραζιλιάνο εξτρέμ ώστε να παραμείνει...



Γουίλιαν και Πέδρο αποχαιρέτησαν τον κόσμο της Τσέλσι (pics)

Ο Πέδρο, από καιρό είχε γνωστοποιήσει ότι δεν θα συνέχιζε στο λονδρέζικο κλαμπ και μάλιστα ήταν τόσο άτυχος που στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας υπέστη ζημιά στον ώμο και χρειάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. 

Όπου κι αν επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του θα αναγκαστεί να χάσει την προετοιμασία και το ξεκίνημα της νέας σεζόν, ωστόσο, στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του στον κόσμο της Τσέλσι έγραψε: 

«Έπειτα από πέντε καταπληκτικά χρόνια στην Τσέλσι η θητεία μου ολοκληρώνεται. Ευχαριστώ για τις εμπειρίες και για την ευκαιρία να γίνω μέλος της οικογένειας. Ήταν τεράστια χαρά και τιμή που έπαιξα για αυτό το κλαμπ και πανηγύρισα πρωτάθλημα, Κύπελλο, ευρωπαϊκό τρόπαιο και αντιμετώπισα ομάδες από τις μεγαλύτερες Λίγκες. Ήταν μια από τις πιο σωστές αποφάσεις και πραγματικά αποχωρώ γεμάτος εμπειρίες και καλές αναμνήσεις». 

Ο Γουίλιαν από την πλευρά του προσπάθησε να κερδίσει το τριετές συμβόλαιο που ζητούσε, όμως δεν τα κατάφερε. Τελικά αποχωρεί κι εκείνος και το μεσημέρι της Κυριακής έγραψε προς τους φίλους της ομάδας του Λονδίνου: 

«Το καλοκαίρι του 2013 όταν έλαβα την προσφορά της Τσέλσι, ήξερα ότι έπρεπε να παίξω γι' αυτή την ομάδα. Τελικά τώρα ξέρω ότι ήταν η πιο σωστή απόφαση που έχω πάρει. Έμαθα πολλά για τον εαυτό μου, ωρίμασα και έγινα καλύτερος ποδσφαιριστής μέσα από κάθε προπόνηση και κάθε παιχνίδι. 

Είμαι ευγνώμων προς τον κόσμο της Τσέλσι για την υποδοχή, τη στήριξη και παρά το γεγονός πως υπήρχε και κριτική, πάντοτε την εκμεταλλευόμουν για να γίνω καλύτερος. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά γνωρίζοντας πως έκανα τα πάντα μέχρι και την τελευταία μου στιγμή με τη μπλε φανέλα. Θα μου λείψουν οι συμπαίκτες μου και το προσωπικό που πάντοτε με φρόντιζε σαν να ήμουν γιος τους. Σας ευχαριστώ από καρδιάς και να σας έχει ο Θεός καλά...». 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης