Η μέρα που ενώθηκαν Άρσεναλ και Ανρί... (vid)

Μόλις 11 εκατομμύρια λίρες. Τόσο κόστισε. Και απέδειξε πως ήταν... τσάμπα! Σαν σήμερα, το 1999 ο Τιερί Ανρί υπέγραψε στην Άρσεναλ με την οποία θα δημιουργούσε σχέση λατρείας και όσα πέτυχε ο Γάλλος νυν προπονητής, τον έκαναν θρύλο και πρώτο σκόρερ στα χρονικά του λονδρέζικου κλαμπ.  



Η μέρα που ενώθηκαν Άρσεναλ και Ανρί... (vid)

Ο «Τιτί», πριν από 21 χρόνια, υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τους «κανονιέρηδες», σε μια από τις ιστορικές μεταγραφές του Αρσέν Βενγκέρ στην δική του, μυθική παρουσία στην τεχνική ηγεσία της Άρσεναλ.

Αναμφίβολα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου, ένα από τα καλύτερα 9άρια που έχουν περάσει από το άθλημα, ένας από τους κορυφαίους που έχουν βρεθεί στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ασύλληπτες κινήσεις, τρομερό πλασέ που είναι και το σήμα κατατεθέν του, γκολ με τεράστια σημασία και στιγμές που άφησε να θυμούνται οι οπαδοί της Άρσεναλ και να τον λατρεύουν σαν Θεό...

Σε 377 παιχνίδια σκόραρε 228 φορές, κατέκτησε συνολικά 6 τρόπαια, 2 εκ των οποίων ήταν πρωταθλήματα και φυσικά ήταν κομμάτι των Invincibles του 2004, κατέκτησε δυο φορές το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, βρέθηκε έξι φορές στην κορυφαία 11άδα της χρονιάς της PFA και κανείς άλλος μέχρι σήμερα δεν έχει φτάσει στον αριθμό των γκολ που πέτυχε εκείνος.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης