Ριτσάρλισον – Ντιν: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να αποδέχεται τους γκέι»!

Οι καιροί άλλαξαν, τα μυαλά των ανθρώπων επίσης. Επιβάλλεται, λοιπόν, η ποδοσφαιρική κοινωνία να παρέχει την πλήρη στήριξη και αποδοχή στους γκέι ποδοσφαιριστές! Η άποψη αυτή ανήκει στους Ριτσάρλισον και Ντιν!  

Advertisement
Ριτσάρλισον – Ντιν: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να αποδέχεται τους γκέι»!

Με αφορμή το Liverpool City Region Pride, οι δύο ποδοσφαιριστές της Έβερτον έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα: «Ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ. Δεν μπορούμε πλέον να ζούμε όπως πριν 100 χρόνια. Είμαστε όλοι το ίδιο και πρέπει να λαμβάνουμε την ίδια αντιμετώπιση. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα εάν έρθει εδώ κάποιος γκέι ποδοσφαιριστής. Όλοι πρέπει να λαμβάνουν σεβασμό και ίση συμπεριφορά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος επιθετικός, ενώ στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Γάλλος μπακ:

«Δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα εάν κάποιος παραδεχτεί ότι είναι γκέι. Οι ποδοσφαιριστές είναι ανοιχτόμυαλοι και συζητάμε για όλα τα θέματα. Κανένας δεν θα πρέπει να σοκαριστεί. Όλα θα είναι καλά. Είναι κάτι φυσιολογικό».

Να σημειωθεί ότι η Έβερτον στηρίζει το pride, ενώ διαθέτει και δικό της γκρουπ για το LGBT, που ονομάζεται Rainbow Toffees και κάθε χρόνο λαμβάνει μέρος στην παρέλαση!