Ευρώπη μόνο με Κύπελλο η Άρσεναλ, στο χέρι της Βίλα η παραμονή! (vid)

Η Άρσεναλ τα έκανε μαντάρα μετά από τις εμφατικές νίκες επί των Λίβερπουλ και Σίτι, ηττήθηκε 1-0 στο Μπέρμιγχαμ από την Άστον Βίλα και θα τερματίσει οριστικά εκτός 7άδας! Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Αρτέτα για να παίξει στην Ευρώπη τη νέα σεζόν θα πρέπει απαραίτητα να πάρει το Κύπελλο στον τελικό της 1ης Αυγούστου. Ελπίδες μέχρι τέλους στους «χωριάτες» για την επιβίωση, στο χέρι τους να πάρουν αποτέλεσμα με τη Γουέστ Χαμ και να παραμείνουν! 



Ευρώπη μόνο με Κύπελλο η Άρσεναλ, στο χέρι της Βίλα η παραμονή! (vid)

Ενώ το ξεκίνημα ήταν ακριβώς αυτό που θα περίμεναν όλοι με την Άρσεναλ να έχει τρομερά ποσοστά κατοχής της μπάλας και να προσπαθεί να επιβληθεί εξ αρχής, ήταν άνευ ουσίας ό,τι επιχειρούσε να κάνει η ομάδα του Αρτέτα. Η Βίλα μπορεί στο πρώτο μισό του ημιχρόνου να είχε το μυαλό της στα αμυντικά της καθήκοντα, όμως, από την πρώτη καλή στιγμή στο ματς προηγήθηκε κι έπειτα πήρε αέρα! Από εκτέλεση κόρνερ στο 27' και μια πρώτη κεφαλιά του Μινγκς στο πρώτο δοκάρι, ο Τρεζεγκέ με τρομερό δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Μαρτίνες για το 1-0! Αυτό άλλαξε την προσέγγιση της ομάδας του Σμιθ στο ματς, πάτησε λίγο πιο ισορροπημένα και η Άρσεναλ συνέχισε να μην μπορεί να φτάσει κοντά σε κάποια απάντηση.

Η Βίλα ήθελε να προστατεύσει αυτό το τρομερά σημαντικό προβάδισμα που είχε πάρει για να διατηρήσει ελπίδες επιβίωσης στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως ήταν λογικό πως όσο περνούσε η ώρα, τόσο οι «κανονιέρηδες» θα πίεζαν για να βρουν γκολ και να γυρίσουν την κατάσταση. Ο Αρτέτα δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος με όσα έβλεπε, έριξε στο παιχνίδι τον Τζάκα με την έναρξη του δευτέρου μέρους, έβγαλε Νταβίντ Λουίζ και Σακά για να βάλει Τίρνεϊ και Πεπέ και ν' αλλάξει κάπως τον σχηματισμό και την επιθετική διάθεση της ομάδας του και στο τελευταίο 15λεπτο το ματς άρχισε να παίρνει... φωτιά! Χαμένο τετ-α-τετ από τον Ντέιβις για τη Βίλα με το διαγώνιο σουτ να φεύγει άουτ, δοκάρι από τον Ενκέτια για την Άρσεναλ και νέα ευκαιρία με τον ΜακΓκιν από σέντρα του Γκρίλις για τους «χωριάτες». Το τελικό 1-0 επιτρέπει στην Άστον Βίλα να κρατάει την τύχη της στα χέρια της για την παραμονή στην κατηγορία εφόσον πάρει θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Γουέστ Χαμ (που λόγω διαφοράς τερμάτων δεν ανησυχεί ιδιαίτερα) και η Γουότφορντ αποτύχει κόντρα στην αδιάφορη, πλέον, Άρσεναλ, αφού οι «κανονιέρηδες» θα τερματίσουν εκτός 7άδας και επικεντρώνονται στον τελικό του Κυπέλλου για την Ευρώπη.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άστον Βίλα: Ρέινα, Ελ Μοχαμαντί (25' Γκιλμπέρτ), Κονσά, Μινγκς, Τάργκετ, ΜακΓκιν (90' + 3' Λάνσμπερι), Ντάγκλας Λουίζ, Χούριχεϊν (73' Νακάμπα), Τρεζεγκέ, Σαμάτα (72' Ντέιβις), Γκρίλις

Άρσεναλ: Μαρτίνες, Χόλντινγκ, Νταβίντ Λουίζ (60' Πεπέ), Κολάσινατς, Σοάρες (79' Γουίλοκ), Θεμπάγιος, Τορέιρα (46' Τζάκα), Σακά (60' Τίρνεϊ), Ενκέτια, Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ

Κώστας Ζάλιαρης